Od razu trawki ;P.
Świadomy sen, spontanicznie mam co najmniej dwa razy w miesiącu. Wywoływanie sztucznie średnio mi wychodzi, za to spontany są spektakularne.
OOB też miałam za gówniarza spontaniczne. I to akurat mam nieźle potwierdzone. Potem zaczęłam o tym czytać (zresztą to zapoczątkowało dwuletnią fazę czytania wsiego związanego z parapsychologią) i oczywiście próbowałam. Niestety nie przetrwałam pierwszej bariery strachowej. Masakra. Nigdy więcej. ;P
Za to umiem sobie samą relaksacją podnieść temperaturę ciała .
Luuuuubię takie "kłamstewka dla spragnionych", to takie miłe źródło z magią. Ot tak, na zawołanie ;].
Nie raz próbowałam robić OOBE (i nadal próbuję), jednak zawsze, gdy wchodzę już w ten stan wychodzenia z ciała, emocje biorą nade mną górę i wszystko wraca do normy. Za bardzo się boję przez te wszystkie ostrzeżenia, które napotkałam na mojej drodze i to stanowi taką barierę.
Myślę, że najbardziej boimy się tego co ma nastąpić. Wszyscy zapewne naczytaliśmy się o postaciach w kapturach przygniatających nasze ciała podczas tego kulminacyjnego momentu. Myślę, że ten kulminacyjny moment to nic innego jak paraliż przysenny,w czasie wchodzenia w sen i jeszcze w czasie jawy. Ja również długi czas ponad 1.5 roku próbowałam wyjśc z ciała. Niestety kończyło to się za każdym razem właśnie tym strachem, jednak po jakiś 5 miesiącach zauważyłam, że zapamiętuję najmniejsze szczegóły z moich snów np. kolory butów, albo to że na stole stał zielony flakon ze stokrotką etc.itp takie głupie drobnostki. Mimo, że nie udało m isię wyjść z ciała to od tej pory nie miałam dnia bym nie miała jakiegoś snu, którego bym nie pamiętała, przy czym wiele z nich to LD. Zawsze jak opowiadam o snach znajomych i przyjaciołom, to twierdzą, że byłyby to dobre scenariusze na filmy lub książki, ponieważ są strasznie rozbudowane.
Bardzo mnie to ciekawi ale chyba zostane tylko przy świadomy śnie. Zawsze co jakiś czas sporadycznie mam takie sny Ogólnie boje sie eksperymentować z oobe bo boje sie paraliżu sennego, który dla mnie jest przerażający!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).