Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
Wysłany:
2013-08-10, 16:29
Cytat
A powiedz suso jak się mają zmory do paraliżu przysennego? Bo ciekawy jestem Twojego zdania.
Nijak, ludzie któzy nie wierzą w zmory po prostu po wspomnianym paraliżu stwierdzają że to paraliż, żyją dalej, a samo zjawisko ustępuje.
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/
Zaczytana Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Paź 2013 Posty: 38 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-10-30, 22:02
W zmory nie wierze, bo tak jak piszecie to zwykły paraliż przysenny (mózg śni mimo, że oczy są otwarte. Widzisz to co projektuje mózg a ruszyć się nie możesz bo to naturalna blokada podczas snu, żebyś np. nie biegała gdy śnisz o wyścigach), natomiast wierze w tajemnicy godziny 3:00. Mówią, że 15:00 to godzina Boga, a 3:00 godzina diabła. Bardzo często budzę się o 3:00 i wierze, że to za sprawą obecności dusz. Piękne? Straszne?
Może nie temacie, ale też ciekawi mnie sprawa dzieci, które do około 3-4 r.ż. (mózg pracuje na innych falach) widzą zmarłych. Kiedy dziecko przybiega i mówi, że babcia przyszła (nieżyjąca) to wielu będzie karcić dziecko za bujną wyobraźnię, a ponoć one naprawdę widzą to czego już wraz z wiekiem widzieć nie można...To jest fascynujące!
Ja tam nie wiem czy o 3:00 bym się budził, bo zwykle o tej porze jeszcze nie śpię
Zaczytana Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Paź 2013 Posty: 38 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-11-01, 21:39
To może ty jesteś tą mityczną Zmorą Nocną:P
A tak poważnie to zawsze fascynowały mnie tzw. sowy, czyli ci, którzy pracują nocą a śpią w dzień. Sama jestem rannym ptaszkiem więc obce mi są szaleństwa do 03:00
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).