Tez bylem na konwentych i to nie raz , ale nie na wszystkich , bo niektore byly od 15 lat , albo i wiecej , taki moj pech.
A Bible Black widzialem , ale jeszcze nie wszystko.
Ostatnio zapalenie obserwuje Gantz , ale glownie mange , bo anime nie jest tak latwo zdobyc.
W sumie ostatnio ogladam pare starszych anime , bo mang drugi raz , nie zbyt chce mi sie czytac.
Ze starych to: Great teacher Onizuka , Full metal alchemist , Cowboy Bebop , Hellsing , D.N Angel i to w sumie wszystko z tych starszych , choc DNA nie jest chyba takie stare.
A z ogolnie jakis lepszych i nowszych anime lub mang , to jest Bleach , Naruto , Loveless(przez siory nie lubie tego anime) , Clannad , OverDrive , Death Note(najlepsze anime/manga wszeschczasow i nie klocic sie) i nie rozrozniam zbytnio wiecej co nowe , a co stare.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Dobrze ze mi przypomnialas, nie widzialem juz z kilka miesiecy B(l)icza, a Naruto i tak nie mam zamiaru widziec, jako Anime jest dosc... kontrowersyjne, radzilbym lapac sie za mange.
[ Dodano: 05-06-2008, 16:42 ]
Imo teraz Code Geass wymiata, najlepsze noty zbiera i pierwsze miejsca w rankingach, jedno z lepszych Anime, ale by tytulowac to klasykiem, to przesada, imo Bebop albo Berserk, tak, ale CG nie, przynajmniej na razie nie.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Wysłany:
2009-06-23, 14:35
Taki mały "cycacik" :
Cytat
I DB mam wszystkie tomy i wszyscy mi zazdroszcza ze polka mi sie nie zalamala
Znam kogoś, kto też ma. Dodatkowo ma mało miejsca na półce, więc ma ułożone w dwóch rzędach, jeden na drugim. Półka jest PRZEPIĘKNIE wygięta w PRZEPIĘKNE "U". A pod spodem ma jakieś porcelanowe cuda. Ach, nie mogę się doczekać tego "TRACH!"
A co do pytania w pierwszym poście:
Oglądam anime
Przez ten rok szkolny mało, bo był dla mnie bardzo ciężki (dobrze, żę już minął ), więc może wymienie po prostu to, co naprawdę lubię i wracam :
- z nowości to oglądam FMA nowe Do starego zabierałam się jak pies do jeża, a tu proszę - wyskoczyli z nową wersją Cudna (choć i tak nie mam porównania z tą starą)! Żyję z tygodnia na tydzień
- bardzo często wracam do Ouran Host Club High School. Do tego stopnia to kocham, że bardzo często wybucham śmiechem na wspomnienie któryś ze scen.
- Code Geass (i 1 i 2 ) - ogólnie uwielbiam CLAMP'a i staram się mieć styczność z ich cudami, tak więc muszę znaleźć nieszczęśnika, który pożyczy mi Claymore'a (niby nie CLAMPowe, albo podobno dotykały go swoim paluchem przy produkcji ). Niestety Tsubasa Chronicle strasznie mnie nudzi, choć warto obejrzeć tylko dla OAV'ek. OAV'ki są mniam.
A z poprzedniego sezonu, mam zamiar wrócić do Ga-Rei: Zero.
No i muszę tknąć nową serię Suzumiyi Haruhi
Zapomniałam o Hetalii! Dobrze, że będzie II seria - kolejne cudo!
Wysłany:
2009-06-24, 12:34
Oglądałam na podwójnym przyspieszeniu XD A zmusiłam się do tego tylko dlatego, że chciałam zrobić cosplay Sakury, ale nie wyszło i nie wiem, po co się męczyłam.
Edit: Kto się wybiera na Animatsuri 2? (wiem, że nie na temat, ale można nagiąć )
jej... nawet nie wiediałam, że jest coś takiego ... niesety nie... do Warszawy mi daleko i nie miałabym z kim tam jechać. a jak wspomniałam o tym mamie, to powiedziała, że to są bzdety. i bądz człowieku spokojny i opanowany...
Imię: Agata Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 136 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2011-06-13, 20:32
Można by mnie nazwać maniakiem Animacji japońskiej, ale do OTAKU się nie zaliczam (nie kręcą mnie zloty i przebieranki).
Anime lubię przede wszystkim za różnorodność. W innych kulturach, animacja jest uważana za medium głównie dla dzieci i niewiele robi się serii animowanych czy filmów przeznaczonych dla dojrzalszej widowni. Poza tym, lubię brzmienie języka japońskiego - dlatego tak wielką frajdę sprawia mi oglądanie anime z napisami. No i magia Yaoi Tak, zboczona jestem.
Jeżeli chodzi o ulubione tytuły, to podam te, które mam na MyAnimeList (czyli te, co pamiętam): Higashi no Eden, Neon Genesis Evangelion, Evangelion: 1.0 You Are (Not) Alone, Welcome to the NHK!, Durarara!!, Grave of the Fireflies, Howl's Moving Castle, Summer Wars, 5 Centimeters per Second, Myself ; Yourself, Serial Experiments Lain, Gunslinger Girl.
______________________________________________________ krewetki i szczypiorki.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).