Imię: Agata Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 136 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2011-06-13, 22:38
Htsz, Takie zboczenie. Serio, mnie to akurat kręci. Tak samo kocham po prostu "I love you Phillip Morris". Ale jestem niespełniona, bo żaden z moich dotychczasowych parterów nie zgadzał się na trójkącik xD Nawet, jak obiecywałam, że się kolegą podzielę...
Tak czy siak, w wielu Yaoicach pięknie jest ukazany sam motyw miłości. W Yuri (od razu napiszę że to anime o lesbijkach) chodzi tylko o seks a w zwykłych romansach dziewczyny udają cnotki niewydymki. W Yaoi jest miłość piękna i piękny seks. Zwłaszcza że w tych najlepszych tytułach sceny erotyczne są bardzo subtelne, więc homofobów w oczy nie kolą (zwłaszcza że jak czasem się to ogląda, to jak torsów nie widać, to nie wiadomo, czy na pewno to chłopcy...).
______________________________________________________ krewetki i szczypiorki.
musiałem przeczytać co to jest i to zaskakujące - kobieta czytająca/oglądająca historie o gejach
a co w tym zaskakującego? swego czasu też byłam mocno zaangażowana w kręgi mangowe i też miałam słabość do wszelakich Shōnen-ai czy yaoi. I nie byłam w tym sama. Przecież to facetom raczej (poza samymi "zainteresowanymi") przeszkadzają wątki homoseksualne (w filmach, książkach, życiu), kobietom znacznie mniej.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
nie w sensie szokujące. Ja nie mam nic przeciwko wątkom tego typu (jakiś czas temu zacząłem oglądać serial Modern family) jednak nie odbieram ich 'fanowsko' a tu zaskakująca była dla mnie owa forma fanowska
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
ale pewnie na dwie (atrakcyjne) kobiety w "akcji" to popatrzeć lubisz, co? a my lubimy popodziwać ładnych panów (a ci mangowi zawsze tacy delikatni, zniewieściali, więc prawie jak kobiety)
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Imię: Agata Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 136 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2011-06-15, 00:14
To może masz jakieś tytuły do polecenia? Ja jestem "fanką" serii Sekaiichi Hatsukoi oraz Junjou Romantica. Boli mnie, że z tego pierwszego jeszcze nie mogę obejrzeć wszystkich epków (bo ich nie ma). Bardzo bym chciała znaleźć coś podobnego do tych dwóch tytułów (a wniebowzięta będę, jeżeli będzie podobna kreska).
______________________________________________________ krewetki i szczypiorki.
Wiesz co, tych tytułów akurat nie znam, od kilku lat już za często nie sięgam po mangi czy anime, ale przejrzę dawne płytki, może coś znajdę ciekawego i dam znać. Tak z głowy, to bym mogła polecić do czytania moją ukochaną (ale to raczej shonen-ai, dosadniejszych "scen" to tak się nie znajdzie) Kaori Yuki - chyba najpiękniejsza mangowa kreska. Boy's Next Door, Count Cain - cudo. A tak z innych to całkiem lubiłam Yami no Matsuei, Colour, Gravitation i Tokyo Babylon.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).