W pierwszej kolejności wolę książki, ale serial w ogóle mnie nie rozczarował. Szkoda mi tylko Seana Beana, ten aktor we wszystkich filmach/serialach ginie Swoją drogą, czekam na kolejny sezon serialu.
Mam za sobą pierwszy sezon i zabieram się za drugi. Przyznam się, że początkowo gubiłam się i nie wiedziałam kto jest kim, ale jest już zdecydowanie lepiej. Co prawda, nigdy nie byłam fanką tego typu seriali, ale dla "Gry o Tron" zrobiłam wyjątek - nie żałuję.
moim zdaniem jeden z lepszych seriali. Pierwszy sezon byl super, 2 troszke nudniejszy mam nadzieje ze 3 nie bedzie najnudniejszy tylko wlasnie bedzie najfajniejszy - no i beda smoki ))
Ja osobiście jestem zachwycona. Wszystkie książki przeczytałam w sumie jednym tchem i dopiero potem zabrałam się za serial i nie żałuje, nie wiem jak udałoby mi się połapać w tych wszystkich postaciach. Zazwyczaj oglądając jakiś film albo serial na podstawie książki z którą zdążyłam już się zżyć miałam problemy z dopasowaniem postaci do moich wyobrażeń, tutaj nie miałam tego problemu i bardzo mnie to cieszy. Przede wszystkim dobrze, że nie próbowali zrobić z tego filmu, bo jakoś wątpiłabym w możliwości takiego przedsięwzięcia. Serial jest dłuższy, można lepiej odwzorować wydarzenia z książki i nie trzeba drastycznie skracać fabuły. No i niedługo nowy odcinek (;
Bardzo_biedny_pisarz Blogger.Klub
Dołączył/a: 15 Kwi 2013 Posty: 23 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-04-15, 14:13
Nie wiem jak Wam, ale mi I odcinek trzeciego sezonu nie podobał się za bardzo. Był po prostu nudny! Mam nadzieję, że się rozkręci jakoś, bo jak dla mnie "Nawałnica mieczy" jest najlepszą częścią. Zrobiłem krótką recenzję na blogu, ale nie chcę spamować:)
Panna Marchewka Blogger.Klub
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 10 Mar 2013 Posty: 28 Miasto: Koszalin/Słupsk
Wysłany:
2013-04-23, 16:16
UWIELBIAM- ciągle wyczekuję nowych odcinków.
Uważam że książka została świetnie zobrazowana w tym serialu- fakt, zaczęłam czytać po obejrzeniu pierwszej serii, ale uważam że naprawdę dobrze ją przełożyli na TV.
Nie wiem jak Wam, ale mi I odcinek trzeciego sezonu nie podobał się za bardzo. Był po prostu nudny! Mam nadzieję, że się rozkręci jakoś, bo jak dla mnie Nawałnica mieczy jest najlepszą częścią. Zrobiłem krótką recenzję na blogu, ale nie chcę spamować:)
za to trzeci odcinek rozbił system całkowicie, chyba najlepszy do tej pory (;
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).