Miło, że są tu jeszcze tacy, co pamiętają Porwanie Baltazara Gąbki, Kaczora Donalda czy Uszatka:)
Dżeki i Nuka - owszem, też oglądałam, o takich dwóch niedźwiadkach.
Muminki jak najbardziej, ale wolałam zdecydowanie tę starą wersję, nie animowaną, tylko taką jakby z kukiełkami. Chodziłam na nie do kina na tzw. poranki w niedziele:)
Parę dni temu zajrzałam na stronę muzeum filmów animowanych w Bielsku B. i parę rzeczy mi się przypomniało. A Wam coś mówią Sceny z życia smoków? Albo Pampalini, łowca zwierząt?
I jeszcze, z ulubionych: Zaczarowany ołówek, Krecik oraz mrówkolew, wiecznie prześladowany przez mrówki...:)
dzisiaj na wykopie przypominali bajkę "Zwierzęta z Zielonego Lasu" a w komentarzach podrzucili dwa tytuły, których tutaj chyba nie wymienialiśmy:
Nowe przygody Madeline (czyt. Madlen) - 12 dziewczynek z sierocińca. Wychowuje je siostra zakonna - mieszkają w Paryżu we Francji:
Wyspa Niedźwiedzi - francuski serial animowany o przygodach dwóch przyjaciół, którzy podróżują statkiem powietrznym. Niedźwiedź w masce Edi i młody królik Max.
przy okazji przypomniały mi się także Przygody Kuby Guzika (Jim Button) - maszynista Lucek i jego przyjaciel Kuba podróżują przez świat w starej lokomotywie:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Szalałam na punkcie wilka i zająca, muminków, przygód baltazara gąbki. Ja również z sentymentem wspominam też wszystkie serie z polonii1 i rtl'u - dragon ball, księga dżungli, yattaman, super świnka, dżudżu itp
No i miałam miliony kaset z nagrywanymi przez tatę bajkami dla mojej starszej siostry i dla mnie - Kacze opowieści, Brygada RR, Gumisie!
o właśnie! Denver Ostatni Dinozaur, pamiętam to
te piosenki strasznie wchodziły w pamięć, niektóre teksty przypominam sobie po pierwszych melodiach :-D
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Ostatnio znalazłem w szafce szklankę z kaczkami i kretem. Przypomniałem sobie, była taka bajka w telewizji. Nazywała się Alfred Jonatan Kwak, czytał ją Henryk Talar. Opowiadała o Alfredzie (kaczorku), którego rodzice zginęli pod kołami samochodu. Adoptował i wychowywał go Henk, kret.
Cytat
Serial podejmuje trudne tematy, takie jak nietolerancja, doping, czy apartheid, ale także podkreśla wartość przyjaźni i solidarności.
Kojarzę! Zupełnie zapomniałem o takiej bajce, ale faktycznie była - kojarzę intro, choć niestety nic ponad to a po opisie (i kawałku tego odcinka który wkleiłeś) zapowiada się nieźle, ciekawe czy jest całość online?
a Tajemnica Wiklinowej Zatoki? można obejrzeć pełnometrażowy film udostępniony przez Studio Miniatur Filmowych:
http://www.youtube.com/watch?v=QsKKAQdBSfw
to samo studio udostępnia także odcinki bajek: Pomysłowy Dobromir i Dziwne przygody Koziołka Matołka - a także kilka innych serii.
http://www.youtube.com/us...F/videos?view=1
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).