hmm... samych albumow przeroznych zesspolow muzycznych na dysku twardym mam 347, glownie rock, ale sa tez lzejsze zespoly, takie zane raczej z radia(rmf, z etc.).
Szczerze mowiac, uzbieraloby sie ze 100 zespolow, ale nie chce mi sie ich wszystkich pisac/przepisywac. ~~''
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-12-11, 16:41
Yuoko napisał/a:
Marilyn Manson, Fugazi, Coldplay, Kill Hannah, Myslovitz, Helloween, Metallica, Radiohead, Oasis, The Red Jumpsuit Apparatus, The White Stripes, Nightwish xd A Ty? ;>
Hey, apocalyptica, Chlińska, Within Temptation, happysad, Seether, Rammstein, Lordi, Nightwish & Tajra Tutunen, Power of Trinity, Dido, Marilyn Manson...
Uh, umknął mi ten temat. Przepraszam. Jasne, już tłumaczę. Flamenco chill to mieszanka flamenco z elektroniką i muzyką arabską (flamenco jak wiadomo pochodzi z andaluzji która przez wiele wieków była we władaniu arabów więc bardzo tam te wpływy słychać). Jednym słowem - nowoczesne flamenco, mniej gitary a więcej elektroniki. Moja ulubiona kapela tego typu to Chambao.
Są rytmy bardziej arabskie, humorystyczne a i takie traktujące o poważnych sprawach.
Chambao - Papeles Mojados (oj to na początku roku i przez wakacje było kompletnym hitem w Hiszpanii, czasem jak wychodziłam na miasto ze znajomymi to w ciągu godziny puszczali w radiu 3 czy 4 razy ). To jest właśnie z wpływami arabskimi. http://www.youtube.com/watch?v=OcEyq9IW66Q
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-01-10, 13:38
Mi techno służy jako tło do funkcjonowania w domu. Jak np. sprzątam lub gram na komputerze. Dance zaś, kiedy gdzieś wychodzę albo jak nic innego nie robię.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-01-10, 15:16
Cornélia napisał/a:
Chambao & Jarabe de Palo - Déjame vivir
mi tylko to się nie spodobała. Trochę przypomina piosenki z seriali brazylijskich, które oglada moja mama.
Ta muzyka uspokoiła mój mózg po głośnym półmetkowym techno wyciu...
miglu149 napisał/a:
Jakoś się męczę słuchając tego. Wolę Techno i Dance .
no cóż każdy może "przystosować się" do zupełnie innej muzyki...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).