Znam się na gotowaniu i spędzam w kuchni coraz więcej czasu. Obecnie specjalizuje się w bezglutenowych daniach, ponieważ jestem jedyną w rodzinie osobą z alergią na gluten i muszę sobie radzić sama. Mój specjał to sernik z jogurtów greckich.
kulinarnym ekspertem nie jestem aczkolwiek w kuchni sie relaksuję. uwieliam gotowac dla bliskich i celebrować z nimi to co udało sie upichcić popijając całość dobrym winem tudziez innym wyskokowym trunkiem.
Specjalność? nie ma takiej. we wszytsko co przygotowuje wkładam cała siebie. staram sie gotować na 100 % z sercem i oddaniem. wtedy wszystko smakuje.
w chwili obecnej uczę sie piec. słodkości nie są moją mocna stroną.
Również jestem po gastronomiku, choć nie kroczę ścieżką mistrza Amaro. Codziennie gotuje a moją ulubioną potrawą jest Pasta al Ragù (W Polsce potocznie nazywane Spaghetti Bolognese)
______________________________________________________ Patrząc Na Świat Alternatywnie ! Inspiracja, Wiedza, Działanie, Hobby, Pieniądze, Motywacja, P@sja, Życie
Generalnie kuchnia włoska która jak wiadomo jest ulubioną kuchnią większości polaków generalnie potrawy z makaronu i desery. Dodatkowo dania kuchni tureckiej, japońskiej, którą zgłębiam od pewnego czasu i to nie tylko sushi.
A co do jakby specjalizacji to na początku roku postanowiłem nauczyć się robić pierogi i teraz cała rodzina się nimi żywi, a czasami nawet znajomi jak coś się ostanie
osobiście chyba nie mam jednej potrawy, która wchodzi mi najlepiej. Sporo gotuję to i potrawy nie są złe. Znajomi najbardziej rozpływają się nad moimi domowymi burgerami
______________________________________________________ Student. Pasjonat muzyki. Prawie lekarz. Bloger.
Zapraszam do mnie: http://www.thinkhealthypz.blogspot.com/
Mam nadzieję, że w tym domowym burgerze nie ma gotowego steku z biedronki w którym więcej tektury jak mięsa
Ani trochę! Mięso kupuję surowe i sam przyrządzam zaczynając od wymieszana z przyprawami 12h przed smażeniem. Kupienie gotowych pseudomięsnych placków to żadna filozofia i przyjemność.
A ponieważ wołowina tania nie jest, robię je od wielkiego dzwonu.
______________________________________________________ Student. Pasjonat muzyki. Prawie lekarz. Bloger.
Zapraszam do mnie: http://www.thinkhealthypz.blogspot.com/
Wiek: 34 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-09-18, 11:00
Praktykuję wyłącznie dania wegetariańskie. Jestem strasznie krytyczna wobec siebie i ze swojego punktu widzenia ciężko mi nazwać cokolwiek specjalnością, a już nie pamiętam kiedy miałam możliwość nakarmienia kogoś innego. To co najczęściej gotuje to penne ze smażonymi warzywami w sosie pomidorowym i kremowa zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą.
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
Znam się na gotowaniu i spędzam w kuchni coraz więcej czasu. Obecnie specjalizuje się w bezglutenowych daniach, ponieważ jestem jedyną w rodzinie osobą z alergią na gluten i muszę sobie radzić sama. Mój specjał to sernik z jogurtów greckich.
ja też ostatnio zaczęłam uczyć się bezglutenowego gotowania. Robiłaś konkretne badania czy po prostu uznałaś, że bez glutenu lepiej się czujesz? Dla mnie odstawienie chleba to nie lada wyzwanie a lubię piec ciasto fasolowe
______________________________________________________ Zapraszam na mojego bloga podróżniczego
http://bashamyway.blogspot.de
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).