No dobra, dobra spagetti wszystkim smakowało a przepis jest tak prosty że wątpię bym coś sknociła następnym razem No a poza tym umiem robić świetne naleśniki i jajecznicę na masełku z pieczarkami
______________________________________________________ W słońcu jest rzeczywiście mniej cienia ;D
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2010-09-06, 20:46
Ja kiedyś miałem jakieś ugotowane kluski i szynkę w domu, a nie miałem obiadu i zrobiłem na szybko spaghetti carbonara i nawet niezłe mi wyszło (nie miałem przepisu, a wcześniej nie robiłem).
Wysłany:
2010-09-06, 21:29
Htsz napisał/a:
ale specjalność kulinarna polega na tym, że się umie zrobić coś na tyle dobrze, ze za każdym razem wychodzi i wszystkim smakuje - zachwalają dany wypiek czy potrawę anie na tym, że coś mi się ostatnio raz udało zrobić
Nic takiego nie mam
Poszukuję męża kucharza vel. hobbistę-amatora
Moja kulinarna specjalność to herbata chociaż marzy mi się gotować przeróżne potrawy, ale kiedy mam zamiar coś zrobić to niechce mi się gdyż jestem tak głodny, że nie moge nic robić
Sałatki. Uwielbiam je, więc siłą rzeczy musiałam nauczyć się, jak je robić.
Poza tym 'sernik' wg. przepisu Nigelli Lawson. Za każdym razem, kiedy go robię, efekt końcowy przypomina raczej herbatniki z kremem, niż ciasto, ale smakuje dobrze, więc nazwy się nie czepiam
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2010-09-08, 18:13
Nie chcę się chwalić, ale ja gotowanie mam chyba we krwi. Moja babcia świetnie gotuje, mama również, więc odziedziczyłam to raczej genetycznie. ; D Uwielbiam pichcić, kroi, mieszać, wrzucać, łączyć smaki i przepisy. Odpręża mnie to niesamowicie. Nie uważam, że gotowanie uwłacza kobiecie, powiedziałabym, że jest wręcz bardzo seksowne. I muszę się przyznać, że uwieeeelbiam gotować dla mojego faceta, nieważne czy kolację, śniadanie czy obiad.
Aha, oczywiście są jeszcze rzeczy, które mi nie wychodzą (szczególnie ciasta! ), ale ciągle się szkolę. ; )
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Imię: Lia Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 21 Paź 2010 Posty: 32 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2010-10-23, 18:44
A moją specjalnością jest... ogromna drożdżówka z kokosową kruszonką! Zawsze piekę dużą blachę, ale to nie przeszkadza, by rosła na kilkanaście centymetrów - raz było nawet 15. W ciągu dnia znika cała.
oh. grzechem byłoby się nie zgodzić jest najlepsze
moje specjalności...
spaghetti, lazania (taka typowa z mięsem mielonym i czerwonym sosem, oraz lazania z łososiem i brokułami), jajecznica, schab pod beszamelem, budyń, manna, piersi kurze pokrojone w kostkę z ryżem i przyprawami
no i robię dobre sosy ^.^
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Wysłany:
2010-10-23, 21:11
Yzoja napisał/a:
Krzysiek napisał/a:
moje super kakao
oh. grzechem byłoby się nie zgodzić jest najlepsze
moje specjalności...
spaghetti, lazania (taka typowa z mięsem mielonym i czerwonym sosem, oraz lazania z łososiem i brokułami), jajecznica, schab pod beszamelem, budyń, manna, piersi kurze pokrojone w kostkę z ryżem i przyprawami
no i robię dobre sosy ^.^
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).