Moja specjalność to... tosty ^^
Po za tym lubię robić różnego rodzaju sałatki,brokuły z serem, warzywa "na patelni" + dodatki typu ryż/jajko/mięso. Jajecznica też całkiem dobra mi wychodzi. Jednak muszę przyznać, że nie potrafię gotować i jakoś nie zależy mi, żeby umieć smażyć dobre kotlety ;p
ha, moja też ;D i sałatki też lubię przyrządzać - a z resztą to raczej nie szaleję, jeszcze bym kogoś otruła albo co. Chociaż, może się starzeje, ale kiedyś byłam taka zdecydowanie na nie jak chodzi o gotowanie (bo to nawet nie tyle była kwestia zdolności kulinarnych tudzież ich braku, tylko po prostu mnie zupełnie nie ciągnęło), a ostatnio zaczęło mi się pomału zmieniać. Może za 5 lat pochwalę się jakąś "kulinarną specjalnością"
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Moja specjalność to pesto-zielone spagetti
jeszcze dwa tygodnie temu była to jedyna rzecz która umiałam ugotować
ale od tego czasu już wiem jak zrobić naleśniki i pomidorowa
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Hmm. Ogólnie gotuję co się da. Kiedyś zażartowałam, że można ode mnie zażyczyć sobie na obiad wszystkiego poza (tu strzeliłam pierwsze z brzegu, co wydało mi się egzotyczne i wyszukane) kaczką w pomarańczach. Po kilku godzinach doszłam do wniosku, że okej, kaczki nie umiem, ale... No i zrobiłam na obiad genialnego kurczaka w pomarańczach. xD
Chyba "specjalnością" są placki po fraacku. ^^ Takie placki po cygańsku/zbójecku/węgiersku (to chyba jeden pies, tylko nazwą się różnią - generalnie gulasz w placku ziemniaczanym), znaczy jakaś ich wariacja. Wypracowałam sobie ulubiony skład na sos do mięcha i nigdy nikt nie narzekał. ;]
______________________________________________________ – A fella I knew in El Paso took all his clothes off and jumped on a cactus. I asked him same question: „why?”.
– And...?
– He said: „It seemed to be a good idea at the time”.
[Vin, "The Magnificent Seven"]
moją specjalnością jest murzynek, właściwie tylko to.. od dziecka go robiłam..procedura wypieku nie jest skomplikowana, a efekt smaczny...są bakalie, jest polewa czekoladowa jest o.k.
oczywiście nie jest to tort czekoladowy, jaki robili dawno temu moi rodzice na święta i imieniny, gdzie ciasto składało się tylko z jajek i orzechów, bez mąki i ponczowane i masa czekoladowa..
tak samo sernik lodowy z anasem i sokiem pomarańczowym, na to mam przepis, będzie wena, będzie czas to się zrobi..
jeśli chodzi o potrawy, to makarony kokardki albo jakieś kolorowe, parmezan, pasta co mi przyjdzie do głowy, czy z owocami morza albo jakieś tradycjne: ziemniaczki, kotlecik, surówka lubię też mrożonkę chińską..
jak się postaram to zrobię jakąś lasagne ze szpinakiem czy strogonow, że wszyscy się zachwycają, tylko mówią, że to tak dawno, że już nie pamiętają jak smakuje..jak się nakręce znów na gotowanie to napiszę
Ja uwielbiam włoską kuchnię. Najczęściej robię spaghetti, mógłbym chyba jeść je codziennnie :p z mięsem, bezmięsne, z tuńczykiem, jak wola. Planuję jeszcze nauczyć się robić sos carbonara, żeby wzbogacić repertuar. Potrafię jeszcze zrobić całkiem strawną lasagne, ale to najczęściej wtedy, kiedy gotuję z moją dziewczyną (bo dużo roboty na tylko dwie ręce) :p
Ja uwielbiam włoską kuchnię. Najczęściej robię spaghetti
to właśnie chciałam napisać. Oczywiście robię takie z pomidorów, bez wspomagaczy z torebek. A jak jest sezon na cukinię to kombinuję z tym na przeróżne sposoby.
Ja kocham mieszankę kuchni kreteńskiej, francuskiej i hiszpańskiej Też te klimaty staram się wykorzystywać w swoich przepisach. Potrawa, z której jestem najbardziej dumna- eskalopki nadziewane serem typu rokpol. Wychodzą zawsze, bez wyjątku!
Dodatkowo, jeśli ktoś ma ochotę, zapraszam na: polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowo-żurawinowym, zupę cebulową na winie, sałatkę z rukoli, szynki parmeńskiej i owocu granatu lub amerykańskie naleśniki z syropem klonowym. Pyszności! :}
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).