Imię: Jakub
Wiek: 35 Dołączył/a: 17 Lip 2013 Posty: 174 Miasto: Polska
Wysłany:
2013-08-05, 11:05
Jestem niepoprawnym fanem wszelkich patologii w stylu Jakuba Wędrowycza
Z poważniejszej literatury poleciłbym Magnetyzera K. Lewandowskiego, kryminał z przedwojennej Warszawy, którego sedno sprawy sięga jeszcze czasów Księstwa Warszawskiego.
A dla miłośników lotnictwa książki Meissnera.
A ja dziś mogę wam polecić np książkę :Operacja dzień wskrzeszenia" świetnie napisana książka SF autorstwa A. Pilipiuka tak to ten od Jakuba Wędrowycza
______________________________________________________ Książki w Pajęczynie Serdecznie zapraszam na swojego bloga z recenzjami książek!
Wysłany:
2013-08-13, 14:49
Sporo się w tej powieści dzieje za czasów carskich. W zasadzie nie spotkałem jeszcze ani jednej książki Pilipiuka, w której nie byłoby choćby wzmianki o caracie.
Sporo się w tej powieści dzieje za czasów carskich. W zasadzie nie spotkałem jeszcze ani jednej książki Pilipiuka, w której nie byłoby choćby wzmianki o caracie.
Zerknij na Wampir z M-3 tam masz tylko PRL
______________________________________________________ Książki w Pajęczynie Serdecznie zapraszam na swojego bloga z recenzjami książek!
Wysłany:
2013-08-14, 18:31
Ale wzmianki o caracie są. To tylko takie smaczki jak napomknienia o historiach budynków czy ulic, ale jednak. Właśnie o to mi chodzi, nie spotkałem jeszcze ani jednej jego powieści, w której nie byłoby słowa nawiązującego do carskiej Rosji.
Zawsze tam gdzieś w kącie stoi jakiś zapomniany samowar...
Taki urok Pilipiuka xD Ale ja np. polecę ci dziś książki Marcina Mortki. Chyba że i podróżnicze to albo Cejrowski albo a zresztą przecież w blogu(moim) masz recenzje xD
Wysłany:
2013-08-15, 07:07
Podróżnicze to nie, czytanie wojażach innych wzbudza tylko moją zazdrość, wolę sam o robić. Tego Mortke muszę kiedyś spróbować, chociaż jak pobieżnie się zaznajomiłem z informacjami o nim, to też chyba nie mój typ.
Kamysto to i polecę ci Metro 2034 też świetna. A z tego co słyszałem od znajomych książki innych autorów z uniwersum Metra też nie są złe i podobno godne polecenia, ja osobiście jeszcze nie czytałem nic wiecej niż Metro 2033 i 2034.
A jak chcesz to taka Polska po wojnie atomowej jest np. w "Operacja dzień wskrzeszenia" (ostatnia recenzja na moim blogu) Jest fajnie pokazana Warszawa w 3 momentach AA Jafar zmieniłem to co cie tak drażniło w oczy
Zawsze i wszędzie będę polecał 2 tomy opowiadań i całą sagę o Wiedźminie, a jak komuś będzie mało to niech przeczyta komiks, zagra w gry, lub obejrzy denny, ale klimatyczny serial. Jest jeszcze krótkie opowiadanie Sapkowskiego ze ślubu Geralta i Yennefer, więc też można dla łakomych.
A z science fiction to polecam Grę Endera. Najlepsza. Ma film wyjść, ale szykuje się gniot.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).