Lynne: powiem szczerze, że obawiam się, że jej fantastyka jest zbyt młodzieżowa, ale może się mylę, bo naprawdę nie miałam z nią nic do czynienia. Tylko chyba okładki jakoś mi tak sugerują....
I masz rację, powieści z cyklu Dary Anioła to typowe urban fantasy dla młodzieży. Czyli generalnie szkoda czasu.
Mnie tam "Dary Anioła" się podobały, jednak zgadzam się - to typowe młodzieżówki, raczej mało ambitne w porównaniu do dzieł typu "Władca Pierścieni".
Ostatnio zaczytuję się w książkach Neila Gaimana. Polecam "Amerykańscy bogowie", "Nigdziebądź". W tym roku wydawnictwo Mag zapowiada, że mają wyjść i 'Mity nordyckie", więc bardzo na nie czekam!
Z fantastyki to Spakowski, Ziemiański, lubię też "Trylogię Czarnego Maga" Trudi Canavan. I autorki - Olga Gromyko, Aleksandra Ruda, czy też Kossakowską uwielbiam!
______________________________________________________ Przyjaźń rodzi się w momencie, gdy jedna osoba mówi do drugiej: "Co? Ty też? Myślałem, że tylko ja".
Clive Staples Lewis – Cztery miłości
Ja z kolei polecę coś, o czym, jak zdążyłem zauważyć, nikt tu jeszcze nie napisał - "Kroniki Świata Wynurzonego" włoskiej pisarki Licii Troisi. Chociaż całą trylogię przeczytałem dawno temu, po dziś dzień zachwyca mnie nie tylko styl i wiarygodne postaci, ale też historia i naprawdę zaskakujące, zawierające głęboką myśl zakończenie. Seria nie jest jakoś bardzo znana, nie mniej podejrzewam, że niektórzy z Was mogli o niej słyszeć - w Polsce "Kroniki" mimo wszystko mają trochę fanów. Polecam te książki wszystkim miłośnikom fantasy, a szczególnie tym, którzy ewentualnie się wahają - gwarantuję, że nie pożałujecie spędzonego przy nich czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).