chciałabym nosić aparat ze względu na poprawienie zgryzu jednak ściągany a nie stały - nie wyobrażam sobie mieć go cały czas na zębach ani swojego wyglądu w nim, dentystka powiedziała, że już za późno i jedyną opcją jest niestety stały
Zęby to był mój największy kompleks. Aparat nosiłam tylko i wyłącznie dla poprawy estetyki i akceptacji samej siebie.
Prawie trzy lata męczarni były warte tego efektu...
( przy okazji to poniekąd wyjaśnia skąd wziął się mój login )
Zęby były moją zmorą, dlatego wzięłam się w garść i po konsultacji z ortodontą założyłam aparat stały, na dół i na górę. Nosiłam go trochę, z początku go nie lubiłam, ale potem zauważyłam, że uśmiecham się w nim częściej niż wcześniej bez niego, i ostatecznie polubiłam go do tego stopnia, że po jego zdjęciu było mi dziwnie bez niego Z efektu jestem zadowolona, choć ortodoncie zdarzyło się popełnić kilka błędów, ale generalnie jest na plus Teraz noszę aparat retencyjny, ale jeszcze trochę i jego pożegnam.
Dziewczyny, jeśli macie jakieś wątpliwości, to Wam mówię - warto.
Jakby co, to odpowiem na wszelkie pytania
Jak byłam mała to nosiłam aparat zakładany tylko na noc. Nie było to dobre rozwiązanie bo szybko nauczyłam się automatycznie zdejmować go przez sen i rano gdzieś za łóżkiem leżał Od dzieciństwa mam trochę uraz do ortodontów, a to przez to, że jedna pani doktor rozszerzyła mi dolną szczękę zostawiając górną bez zmian. Dobrze, że inny lekarz chociaż wyrównał mi to i mam je takiej samej szerokości Chociaż taki na stałe przydałby mi się, nie udało mi się w dzieciństwie wyprostować zębów, miałam już dosyć zabawy z tym.
______________________________________________________ A tutaj bawię się i piszę o mądrych głupotach
To na pewno niezbyt przyjemne doświadczenie. Podobnie jest jednak z każdym lekarstwem - niefajne, ale pomaga. Jeśli dzięki temu można mieć ładny uśmiech, to czemu nie?
Ja założyłem miesiąc temu aparat stały na górne uzębienie i jak na razie stwierdzam że jest to najlepsza decyzja jaką w życiu zrobiłem, a efekty są odczuwalne już po miesiącu.
Wysłany:
2013-08-11, 17:43
owszem, wielu osobom jest bardzo do twarzy z aparatem na zębach, ale pierwszy raz słyszę, że ktoś uwięził zęby tylko dlatego, że to teraz niby modne
poza tym, jeśli komuś jest ładnie w aparacie na zębach, to bez niego tym bardziej, więc kompletnie nie rozumiem i raczej wątpię że ktoś kierował się tylko tym.
sama nosiłam druty w liceum i nigdy nie zapomnę tego dnia, kiedy zdjęłam je i zaczęłam raczyć wszystkich znajomych moim nowym, olśniewającym uśmiechem.
btw, taka sytuacja: uśmiecham się do koleżanki, a ona nie wie o co chodzi.
ja, szczerząc zęby: nie zauważyłaś nic?
ona: co? jesteś w ciąży?
:lol:
fajnie wspominam ten czas, gdy mogłam obserwować, jak moje uzębienie staje się coraz ładniejsze. i uczucie tuż po zdjęciu - bezcenne.
______________________________________________________ jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
Oj miałam ten aparat i w sumie mam złe wspomnienia.. Druty uciskały, rany na podniebieniu.. Są też pozytywy, będziesz mieć ładne ząbki, ale ile trzeba było się nacierpieć..
Imię: Gosia
Wysłany:
2013-08-22, 20:12
Ja noszę aparat od miesiąca. I bardzo się cieszę, że to zrobiłam. Wybrałam aparat kryształowy przez co jest prawie niewidoczny. Uważam, ze to świetna opcja dla ciebie, jeśli masz takie obawy. Ja jestem bardzo zadowolona.
Noszenie aparatu dla szpanu? Kurcze, to bardzo bolesny szpan. W dzieciństwie musiałem wciągnąć na zębałki druciaka i nie wspominam tego jako najprzyjemniejszego doświadczenia. Jeśli rzeczywiście to cudo prostuje zęby, musi być to bolesne. I jeszcze nigdy nie spotkałem kogoś, komu rzeczywiście w aparacie byłoby do twarzy ;-)
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2013-08-29, 17:49
Nosiłam samiligaturujący - jeśli ktoś chce, to polecam, skraca czas noszenia, oraz wizyty co 3miesiące, nie ma się gumek, są same zamki - oszczędza się na wizytach i całe leczenie wychodzi taniej
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).