Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-12-12, 13:34
rashell napisał/a:
bo boje siee wyrywać!
Samo wyrywanie nic nie boli . Mi kiedyś na chirurgii szczękowej szóstkę wyrywali i oczyszczali torbiela, który zrobił mi się na żuchwie . Nie bolało . Najgorzej boli dopiero później .
Wysłany:
2009-12-12, 14:01
Ja się też boję wyrywania (a to wszystko przez mamę, która zawsze wydawała mi się silną babą, a po wyrwaniu zęba ryczała jak dziecko), ale wspomniana przeze mnie koleżanka-aparatka miała wyrywane bodajże 4, żeby zrobić miejsce dla "prostych" zębów i mówiła, że miała rozcinane dziąsła i zęby same wypadały Dla mnie opcja super Chce to zrobić ze swoimi 8
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
miałam raz w życiu zastrzyk znieczulający w podniebienie i dziękuję bardzo. jeśli dentysta ma tylko borować to mi żadne znieczulenie nie jest potrzebne.
Mirabel Blogger.Klub
Wysłany:
2012-07-18, 20:00
Bardzo możliwe że autor tematu ma rację. Jednak o zęby warto zadbać.
Przez kilka lat nosiłam wyjmowany aparat, zarówno na górne jak i dolne uzębienie, do tego miałam wyrwane dwa zęby stałe. A dziś nie martwię się o krzywy zgryz.
Mam teraz aparat na górę i cieszę się, długo na niego zbierałam i mam nadzieję na proste zęby ;D
Natomiast nie wyobrażam sobie zakładania aparatu 'dla szpanu' - serio ktoś tak robi?
Imię: Karolina
Wysłany:
2012-10-08, 14:29
Ja przez 2,5 roku nosiłam aparat. Bardzo mi się podobał, nie miałam problemów z chłopakami. Zdjęłam go w wakacje w 2011r, czyli już ponad rok temu.
Szkoda mi było, jak przyszedł czas zdejmowania.
Ale w efekcie mam proste zęby i ciągle sie uśmiecham.
Dostałam aparat retencyjny i nosiłam go jakieś pół roku, aż wszystko stanęło w miejscu i kość się zrosła.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).