perro_caliente Blogger.Klub
Wysłany:
2015-07-03, 12:29
Wrzuciłabym na lokaty i żyła biednie z odsetek, a po mojej śmierci kazałabym wypłacić te wszystkie pieniądze w banknotach i zrzucić nad jakimś miastem, żeby się ludzie o nie pozabijali.
Może być Nowy Jork. Zresztą do czasu zgonu przyjmuję propozycje na miasto do likwidacji.
Pierwsze co to pieniądze do banku i życie z odsetek. Drugą rzeczą byłyby zakup wymarzonego domu, choć niezbyt dużego koniecznie z ogrodem. Jak już jest własne podwórko to przydałby by się zwierzaki, więc dwa psy i jeden biały kot to by było spełnienie moich marzeń. Trzecią najważniejszą w sumie dla mnie sprawą jest wyjazd na 1-2 lata dookoła świata, ale nie jakieś all inclusive tylko obcowanie z ludźmi, kulturą, podróżowanie stopem (tam gdzie się da). Przebywanie w danym miejscu jak najdłużej, aby poznać życie innych ludzi. Ostatni punkt to inwestycja we własny biznes.
W sumie ostatnio zastanawiało mnie to jak można przehulać tyle milionów i nie wykorzystać swojej życiowej szansy, a przecież takich historii jest mnóstwo. Nawet ostatnio przyjrzałam się bardziej takim przypadkom co znajdziecie na moim blogu.
Czasem wygrana w lotto nie kończy się szczęśliwym zakończeniem.
1. Kupiła jakiś mały domek na przedmieściach dla mnie i mojego chłopaka.
2. Kupiła kilka mieszkań by później je wynajmować studentom.
3. Wpłaciła na jakieś lokaty i żyła z tych odsetek, a w tym czasie siedziałabym w moim milutkim domku, w stworzonym tam idealnym gabinecie i pisała tam na blog, albo czytała książki. O i kupiłabym sobie zapas książek o miłości do końca życia
Imię: Paweł
Dołączył/a: 28 Wrz 2015 Posty: 14 Miasto: Rzeszów
Wysłany:
2015-10-06, 16:24
Za każdym razem gdy idę puścić lotka zastanawiam się nad tym co bym zrobił z kasą, ale pewnie bym zgłupiał
______________________________________________________ bez-aluzj.pl - coś o życiu
dogrosza.pl - coś o pieniądzu
iluzjazmyslow.pl - coś o wszystkim
poranny-trening.pl - coś o sporcie
technologia-jutra.pl - coś o technologii
Poczekałbym aż opadnie "kurz" euforii i na spokojnie planował wydatki. Według statystyk większość szczęściarzy po kilku latach od wygranej wraca do poziomu materialnego sprzed lat.
Wiek: 33 Dołączyła: 13 Lis 2015 Posty: 35 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-12-06, 23:56
10 milionów.
2 mln dla rodziców, 1 mln dla braci, po połowie na głowę, 2 mln dla mnie, 1 mln w dzieła sztuki, zabytkowe auta, 2 mln na rozwój firmy, 1 mln w inwestycje (giełda, nieruchomości, lokata w banku).
Najwięcej zysku z inwestycji w krótkim czasie miałabym z nieruchomości. Kupować i wynajmować. Po 15 latach ciągłego wynajmu zwróci się z nawiązką.
No i zysk z działalności oczywiście. Już mam nawet kilka pomysłów co by to mogło być.
5 milionów w jakieś inwestycje
2 miliony na lokatę
1 milion na jakąś nieruchomość
1 milion przeznaczyłbym na zakup złota
1 milion na wydanie na cokolwiek przez pół roku od wygranej
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).