Każdy ma prawo robić ze swoja kasą co chce jesli zapragnie palić nią w kominku to jet to tylko jego sprawa. MA DO TEGO PRAWO
Kolejna sprawa dlaczego miłość ma istnieć tylko z powodu czyjegoś kształtu nosa czy koloru oczu? Przecież takie pojmowanie miłości jest chore i płytkie. Kochać kogoś za fajną fasadę.
Można też kochać za charakter a wygląd uznać za nieistotny. Jeśli ktoś ma pieniądze to znaczy że ma określone cechy charakteru potrzebne do zarobienia kasy. Dziewczyna która kocha takiego gościa ma więcej oleju w głowie niż ta która się zakochała bo chłopak ładnie wygląda. Dlatego nigdy nie krytykuje kobiet które w mowie potocznej lecą na kasę moim zdaniem są mądrzejsze od tych które lecą na ładny uśmiech.
Wysłany:
2010-09-07, 13:09
Wg. mnie dają. A inaczej faktycznie twierdzą Ci, którym brakuje. Choć oczywiście istnieją ludzie, którzy cieszą się z najmniejszych drobnostek, nie wydają dużo i cieszą się życiem jakie ono jest, ale ja nie jestem w tej kategorii Pieniądze dają szczęście.
oczywiście, że nie dają szczęścia. samo bogactwo nie uczyni człowieka szczęśliwym.
to prawda, że wszystko ma swoją cenę, ale nie wszystko się przelicza na pieniądze.
Pieniądze mogą być tylko substytutem, polepszają poziom życia i na pewno mogą pomóc w realizacji tych drobnych "szczęść", ale prawdziwego Szczęścia nie zapewnią. Inna sprawa, czy osiągnięcie takowego jest w ogóle możliwe, jeśli traktować je bardziej jako ideę niż coś osiągalnego, ale już mniejsza z tym.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).