Ależ oczywiście, że dają! Są ludzie, którzy pracują dla samych pieniędzy. I jeżeli im się udaje, to są szczęśliwi. Szczęście daje też ich wydawanie. I to nie tylko na zakupy. Na przykład na... podróże? Teraz za pieniądze można mieć prawie wszystko. I myślę, że zdecydowanie łatwiej ma ktoś cieszący się z możliwości przyjemnego życia niż ktoś szukający np. miłości
Dokładnie, bez pieniędzy nie da się mieć też zdrowia, a ono jest do szczescia niezbedne jednak
Pieniądze kupują:
- chętne kobiety,ale nie miłość
- lekarzy, ale nie zdrowie
- towarzystwo, ale nie przyjaźń
Poza tym, owszem,są konieczne do utrzymania czlowieka.Ich akumulacja podnosi poziom konsumpcji, oraz życiowe możliwości.Tak ja to zauważam.
elizavetka Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-02, 11:55Ich brak niszczy
Na pewno brak pieniędzy jest ogromną siłą destrukcyjną. Nie jedna rodzina się rozpadała z przyczyn finansowych. Kojarzycie film "Plac Zbawiciela"? Zawsze mi się kojarzy, gdy słyszę podobną dyskusję.
Wiek: 33 Dołączył/a: 22 Lut 2014 Posty: 161 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-03-03, 13:13
Jak to było w znanym polskim filmie: ''Pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to jest C***''.
Oczywiście nie należy kompletnie odnosić się do tego powiedzenia przytoczonego przez mnie.
Powiem tak:
Jeśli komuś się wydaje, że za kasę może mieć wszystko - jest w błędzie. Może mieć większość ale nigdy nie kupi ważnych spraw (miłość, przyjaźń, zaufanie).
Pieniądze są potrzebne i czasem można odnieść wrażenie, że życie toczy się pomiędzy nimi. Od 1 do 1.
Pieniądze dają dużo możliwości i UŁATWIAJĄ zdobycie np. marzenia (jak skok ze spadochronem) czy mogą doprowadzić do szczęścia ale nigdy nim nie będą, np. trip po całych stanach. Pieniądze dadzą Ci ogromne możliwości ale te chwile, to co ty przeżyjesz, tego nie zastąpią ci żadne pieniądze. I to jest właśnie twoje szczęście.
"Money doesn't bring happiness, only shopping does" powiedziała moja ukochana Monroe I to chyba prawda. Nie powinny być najważniejsze i celem samym w sobie, ale środkiem do tego, żeby mieć jak najwięcej możliwości w życiu i komfort psychiczny
Też uważam, że pieniądze mogą ułatwić dostęp do szczęścia, ale same nimi nie są, chociaż nie powiem, że moje życie nie zmieniło się na lepsze i prostsze po wyprowadzce z PL, no, ale właśnie... tęsknoty za rodziną te pieniądze mi nie wymarzą.
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
Też uważam, że pieniądze mogą ułatwić dostęp do szczęścia, ale same nimi nie są, chociaż nie powiem, że moje życie nie zmieniło się na lepsze i prostsze po wyprowadzce z PL, no, ale właśnie... tęsknoty za rodziną te pieniądze mi nie wymarzą.
Dają szczęście. Nie mieliśmy pieniędzy i mąż wyjechał za granicę. Żyjemy osobno, łudząc się, że znajdziemy tutaj pracę dla Niego i wróci. W zasadzie ja żyję z dnia na dzień dbając o dzieci i jedyne na co czekam to na Jego urlop. Przeżyłam biedne dni, miesiące. O każdym mogłabym wiele napisać. Wiem już np. że jak nie zapłacę za prąd czy gaz w terminie to mi nie odetną miediów tak od razu tylko po drugim miesiacu straszą komornikiem. Teraz mam na to na co brakowało i poczucie komfortu jest ogromne. Gdyby mój mąż mógł zarabiać pieniądze żyjąc i mieszkając z nami byłabym szczęśliwa.
To może Ty przeprowadzisz się do niego? Coraz więcej osób wybiera taką drogę, nie powrót do Polski.. Oczywiście nie znam Twojej sytuacji, więc mogę tylko w ciemno sugerować. Wiadomo, że to strach, nowy kraj, inny język, zmiana szkoły dla dzieci, ale może warto? Dla imigrantów często jest duża pomoc- zresztą skoro już jesteśmy na forum blogowym, to może warto poszukać blogów ludzi, którzy wyjechali- jest ich wiele- i zobaczyć jakie oni mieli doświadczenia
Może i nie kupisz miłości i zdrowia za pieniądze. Ale możesz kupić bilety do kina, coby całymi dniami z dziewczyną w domu nie siedzieć.
I możesz kupić miejsce w szpitalu, gdzie zoperują Ci umiejające dziecko.
Uważam, że to taki utarty i trochę już niemodny slogan. Bez pieniędzy nie można być szczęśliwym, bo rachunki płacić trzeba. Pieniądze szczęścia nie dają...? Być może, gdy nie potrafimy nimi rozporządzać i mamy ich za dużo, jednak pieniądze są ważne i potrzebne w życiu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).