Ja nie lubię blogów nieprzejrzystych, ponurych, szarych lub na czarnym tle. Unikam także tych, gdzie jest niewiele treści, bo przeglądanie zdjęć bez komentarza autora, lub z banalnym komentarzem wyrażonym jednym zdaniem nudzi mnie. Najbardziej lubię blogi kolorowe, wyjątkowe, pełne opisów pasji autora. Lubię, gdy ktoś opisuje rzeczy, które go pasjonują i sprawia tym samym, że te elementy zaczynają mi się kojarzyć z jego osobą. Nudzą mnie blogi podobne do siebie. Lubię, gdy autorzy mają ciekawą osobowość i potrafią ją wyrazić w swoich postach. Nie lubię również blogów monotematycznych, wolę te lifestylowe.
No i mamy opis idealnego bloga.Mam nadzieję, że nie jest to tylko moje zdanie ?
Wysłany:
2013-10-09, 14:33
Nie ma takiej tematyki, którą mogłabym skreślić. Wszystko może mnie zaciekawić, o ile jest dobrze napisane i przedstawione. Najmniej interesują mnie kosmetyki, może dlatego że mam AZS i niespecjalnie mogę je stosować, ale to i tak nie znaczy, że nie zaczytam się w recenzji, jeśli jest ozdobiona ładnymi zdjęciami i jeśli blog jest estetyczny. To samo z blogami szafiarskimi, o ile jest tam coś poza zdjęciami.
Kiedyś myślałam, że kompletnie nie zainteresuje mnie zdrowy styl życia. A potem weszłam na jednego bloga i od tamtej pory nie mogę się oderwać .
______________________________________________________ jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
Jak widzę, że autor pisze "blog o wszystkim i o niczym" wychodzę i nie wracam. Pewnie omijam kilka dobrych lifetylowych blogów, no, ale niestety... Jestem raczej otwarta na przeróżną tematykę. Jeśli blog jest ładny, czytelny to jeszcze bardziej przekonuje mnie w tym, aby pozostać z autorem
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
Imię: Kacper
Dołączył/a: 25 Sty 2013 Posty: 229 Miasto: Kraków
Wysłany:
2013-10-09, 20:15
Ja tam nie hejtuje blogów. Jak widzę, że coś mnie nie interesuję to wychodzę. Na pewno omijam blogi dla nastolatków - mam na myśli takie o jakiś gwiazdkach, wpisy typu "dzisiaj się byłem pobiegać, zrobiłem zakupy i jest fajnie...". Takie emopodobne, gdzie młoda dziewczyna piszę, że życie jest beznadziejne też omijam - ale nuda. Kuchnia mnie nie interesuję.
Nie piszę o doradzaniu w inwestowanie i jakieś fundusze czy programy dające miliony. A po drugie opisy sprzętu, czyli komórek i innych "modnych" na czasie rzeczy. Za dużo tego już jest. Prawie każdy bloger ma zakładkę o tym. Choć jak coś wpadnie od "sponsora" to czemu nie. dla odmiany od produktów.
______________________________________________________ life stylowy blog o smakach naszego życia
Większość tzw. blogów lajfstajlowych mnie nudzi. Ludzie klepią na każdy temat, na wiele z nich nie mając nic ciekawego do powiedzenia. Wolę pasjonatów jakichś konkretnych dziedzin, niż napuszonych mądralińskich maglujących tematy z tryliarda niezwiązanych ze sobą dziedzin...
Ej, a kto hejtuje? Ja też nie. Po prostu jak widzę, że blog jest np. cały o jakimś temacie i nie ma nic z wnętrza autora, to też stwierdzam, że tu nie przeczytam nic ciekawszego niż bym przeczytał w encyklopedii i wychodzę
Każdy lubi co innego i dobrze, przynajmniej każdy coś dla siebie znajduje, a każdy piszący swoich czytelników
Podzielam zdanie niektórych z Was, że ciężko czytać notki zawierające dwa zdania w których zawiera się jedynie: "zjadłam śniadanie, byłam w szkole a teraz czas na lekcje. Jak ja nie lubię szkoły". Szkoda, bo są ludzie młodzi, którzy mają pasje i mogli by pisać o czymś, a nie w kółko o niczym.
______________________________________________________ Zapraszam Was do mojego świata: www.modjus.pl
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).