Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2011-12-26, 22:53Blog Roku 2011
Jak co roku, również i w tym, portal onet.pl organizuje plebiscyt na Bloga Roku. Może ktoś z blogowiczów startuje w tegorocznej edycji? Proszę się pochwalić A tak w ogóle, to jak oceniacie sam pomysł - warto organizować takie konkursy? I jaki, waszym zdaniem, jest poziom blogów biorących w nim udział oraz laureatów zeszłych edycji?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 19-02-2012, 05:51 ] o wynikach tutaj
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 19-02-2013, 05:11 ] zobacz także: Blog roku 2012
Myślę, że to fajna inicjatywa, bo daje okazję do rozpowszechnienie nieco swojego bloga i/lub znalezienia czegoś nowego do poczytania.
Ja wzięłam udział (choć bynajmniej nie liczę na wygraną, zwłaszcza że głosowanie odbywa się smsowo). Moja motywacja jest taka jak wspomniałam na wstępie
Moim zdaniem to fantastyczny konkurs nie chodzi o wygraną ani o nagrody cho są bardzo konkretne ale zam udział i możliwośc pokazania swojej pracy nieco szerszej publiczności to już sporo.
Ja startowałem raz i mi wystarczy. To niestety bitwa o to kto zdobędzie najwięcej chętnych na wysłanie SMSów. Pamiętam, że blogi miały po kilka tysięcy głosów - od razu widać nieczyste metody
Piszecie także o promocji swojego bloga, niekoniecznie o wygranej. Pomysł na reklamę dobry, ale...
To, że konkurs blog roku zdobywa popularność jest raczej pewne. Tysiące blogów linkuje do niego prosząc o głosy na siebie. Ludzie klikają na banner i przeglądają często przy okazji inne blogi w kategorii lub na całej stronie. Zastanawiam się jak wygląda proporcja ilości wyjść z bloga poprzez banner reklamowy do wejść na bloga ze strony konkursu. Czy to rzeczywiście opłacalna forma reklamy? Zapewne najwięcej zyskają blogi z dużą ilością głosów, bo o nich się będzie częściej pisało, jednak żeby być w rankingu należy namówić dużo osób do pomocy - a to jest dość trudne (bez nieczystych praktyk typu spam).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nieczyste metody są wszędzie tam, gdzie jest coś wartościowego do wygrania- to oczywiste ale zeszłoroczni laureaci reprezentowali calkem fajny poziom np dajdwiefajki blog czy cos takiego produkcja raczej nie komercyjna a mimo to laurat. A poza tym to nie wiem czy wiesz ale na całym smsowym interesie i tak zyskuje organizator
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2012-01-03, 14:16
Htsz napisał/a:
blogi miały po kilka tysięcy głosów
Z tego co się dowiedziałem od uczestników wcześniejszych edycji, w większości kategorii wystarczy ok. 80 - 100 głosów, by dostać się do głównej dziesiątki
Nie ma niestety historii na stronie blogroku (albo jej nie widzę) żeby potwierdzić moje słowa, ale w temacie tutaj na forum o blogach roku 2009 wypowiadał się laureat kategorii Teen z 480 głosami
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).