Jeżeli linki na instagramie nie są aktywne, to przejść może być bardzo mało, bo niewielu osobom chce się przekopiowywać urle. Prawdopodobnie szybciej wpiszą nazwę do wyszukiwarki po odpaleniu przeglądarki - ale to tylko moje zdanie.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli linki na instagramie nie są aktywne, to przejść może być bardzo mało, bo niewielu osobom chce się przekopiowywać urle. Prawdopodobnie szybciej wpiszą nazwę do wyszukiwarki po odpaleniu przeglądarki - ale to tylko moje zdanie.
Link w informacjach o profilu jak najbardziej działa. Zastanawiam się, czy bardziej skuteczne nie byłoby wrzucanie też linków do notek w podpisach poszczególnych zdjęć.
Ja największy ruch generuję z google Na drugim miejscu jest facebook. Nie wyobrażam sobie, żeby jakikolwiek blog nie posiadał swojego fanpage na FB. To najlepszy przekaz informacji. Praktycznie wszędzie mam konta tj; fb, instagram, pinterest, G+, YT, twitter z którego najmniej korzystam- zwyczajnie go nie lubię Na telefonie mam snapchata dodatkowo. Co do formy promocji, to moją metodą jest komentowanie wpisów u innych blogerów (nie reklama, po prostu wartościowe komentarze do wpisów), i udzielanie się na forach.
A co myślicie o roli Twittera? Z różnych przyczyn nie zakładałem profilu na FB, ale zastanawiam się nad twitterem, bardziej się nadaje do wrzucania newsów z danej dziedziny.
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2016-10-19, 16:55
Założyłam Twittera i regularnie udostępniam na nim linki do swoich wypocin, ale średnio go lubię ze względu na limit znaków. Konieczność kompresji wpisu często skutkuje nagminnym używaniem skrótów, które kaleczą język. Może nie widać tego w przypadku języka polskiego, ale przy angielskim już tak.
Z serwisów społecznościowych najwięcej działam na Facebooku - bez niego ruch na moim blogu praktycznie by nie istniał.
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
A ja mam pytanie. W jaki sposób można zwiększyć liczbę odwiedzin poprzez wyszukiwanie w Google? Niemal cały ruch pochodzi u mnie z Facebooka. Czytelnicy, którzy trafili poprzez wyszukiwanie stanowią zaledwie... 1,5%. Widzę po tym temacie, że u wielu osób Google to podstawa ruchu na blogu.
______________________________________________________ Zapraszam serdecznie na blog Kag in Books jak i na fanpage o tej samej nazwie. Piszemy o książkach, recenzujemy je, publikujemy własną twórczość i współpracujemy z wydawnictwami.
Blog: http://www.kaginbooks.blogspot.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/kaginbox/
Radosław Lubor, Twój blog ma dopiero 2 miesiące, ale indeksuje się chyba całkiem nieźle, więc pozostaje pozyskiwanie linków zwrotnych i optymalizacja treści (odpowiednie dobieranie słów, stosowanie śródtytułów, trafnych nagłówków / tytułów postów).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeszcze tylko pytanie, jeżeli "Popularny blog", to znaczy ile wejść dziennie?
Akurat ja widząc po swoim przykładzie - wydaje mi się, że pewnej bariery nie przeskoczę. w większości wpisy dotyczą rejonu powiatu tarnowskiego. (Są też wpisy o tematyce ogólnej, ale nie jest ich za wiele), więc moimi odbiorcami są przeważnie Tarnowianie i mieszkańcy okolicznych miejscowości.
PS. Jeżeli nie dodaję żadnego wpisu, to dziennie blog ma około 80-110 odsłon. Mam rozumieć, że to niewiele? Z wpisem 200 do nawet 600.
______________________________________________________ http://sebastianczaplinski.pl
Dziennikarski punkt widzenia....
Pewnie, że to dużo Grunt to w tym przypadku znaleźć sobie odpowiednich reklamodawców, którzy mają interes w grupie twoich odbiorców i dadzą więcej $$$ za UU niż np. adsense.
Mam kolegę, który ma 100 tyś UU miesięcznie, a zarabia około 200 zł (adblocki + marna nisza...). Z drugiej strony przy dobrej grupie docelowej można wyciągnąć kilkadziesiąt razy więcej $.
Instagram używam, jak o nim sobie przypomnę Nie mam zbyt dobrego sprzętu, żeby robić ładne i ostre zdjęcia. Moje wyglądają, jak robione suszarką. I to zepsutą.
Co do linków na bloga z Instagrama - raczej średnio działają w moim przypadku. Na moim koncie tak naprawdę najbardziej aktywni są inni blogerzy, którzy kojarzą już adres bloga. I myślę, że dodawanie linków do zdjęć nie ma za bardzo sensu. Nie wygląda to dobrze, tylko jak spam i za bardzo też nikt w ten sposób nie wchodzi na bloga.
W sumie to dodaję zdjęcia na Instagrama, bo fajnie to wygląda z poziomu bloga - jako widget. Jesli ktoś zjedzie w dół bloga, to zobaczymy sobie, co ostatnio czytałam, jakie nowości pojawiają się na blogu itd.
______________________________________________________ Przyjaźń rodzi się w momencie, gdy jedna osoba mówi do drugiej: "Co? Ty też? Myślałem, że tylko ja".
Clive Staples Lewis – Cztery miłości
goodforyoudp Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2017-01-12, 14:28
Gaba napisał/a:
Instagram używam, jak o nim sobie przypomnę Nie mam zbyt dobrego sprzętu, żeby robić ładne i ostre zdjęcia. Moje wyglądają, jak robione suszarką. I to zepsutą.
Co do linków na bloga z Instagrama - raczej średnio działają w moim przypadku. Na moim koncie tak naprawdę najbardziej aktywni są inni blogerzy, którzy kojarzą już adres bloga. I myślę, że dodawanie linków do zdjęć nie ma za bardzo sensu. Nie wygląda to dobrze, tylko jak spam i za bardzo też nikt w ten sposób nie wchodzi na bloga.
W sumie to dodaję zdjęcia na Instagrama, bo fajnie to wygląda z poziomu bloga - jako widget. Jesli ktoś zjedzie w dół bloga, to zobaczymy sobie, co ostatnio czytałam, jakie nowości pojawiają się na blogu itd.
I to bardzo duży błąd, bo Instagram ma moc. Sama z Insta mam dziennie po kilka tysięcy wejść, a nie mamy dużo obserwatorów (939). Zdjęcia robimy telefonem (Sony Xperia, który nie ma zbyt dobrego aparatu). Jak się chce, to można. Brak sprzętu to tylko wymówka!
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl
W takim razie muszę się przekonać do Instagrama Może akurat będę mieć więcej wejść
______________________________________________________ Przyjaźń rodzi się w momencie, gdy jedna osoba mówi do drugiej: "Co? Ty też? Myślałem, że tylko ja".
Clive Staples Lewis – Cztery miłości
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).