Yy... nie ma to jak wsólne najeżdżanie na oceniających...
Aczkolwiek w sumie racja... Młodzi oceniający nie wiedzą jak porządnie ocenić.... i osobiście uważam, że raczej obiektywne oceny nie istenieją... ale to już zależy jaką kto ma definicje słowa "obiektywny"...
dlatego często w opisach oceniających pisze, co dana osoba lubi oceniać, jakie blogi jej się podobają, i czego na blogach nie trawi - w ten sposób osoba zgłaszająca się może liczyć na to, że podejdzie pod gust oceniającej. jeśli ktoś lubi oceniać optymistyczne blogi, to wiem, że się do niego nie zgłoszę, nie?
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-09-29, 16:06
najgorsze jest to, że oceniający nie zawsze dają prawdziwe opisy...... najlepiej to robić swój opis ze zlepków z innych ocenialni od takiego oceniającego można się wszystkiego spodziewać...
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2007-09-29, 21:32
no właśnie także zadaję to pytanie.
wiele razy zdarzyło mi się zgłosić do oceniającego, po dokładnym przeczytaniu jego opisu, i co? zaskoczenie wielkie, bo tak naprawdę oceniający nie lubi stonowanych kolorów i pisania w określonym stylu... przykładowo.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2007-09-29, 22:39
Piszesz bloga dla siebie czy dla innych? Nie rozumiem, są rzeczy w ktorych trzeba się doskonalić i niezbędna do tego jest opinia innych, no ale blogi? Odpierajac argument, jakoby blogi doskonalily strone literacka osoby, a takze jego/jej umiejetnosci - od tego jest profesjonalista, czyli nauczyciel polskiego.
Trzeba byc pewnym siebie a nie liczyc non stop na pochwale jakąś. To tylko ty masz prawo do oceny swojego bloga, a takze autorefleksji. Druga sprawa jest to, ze nie oszukujmy się, polonistow wsrod oceniajacych sie nie znajdzie ;] Łatwo mozna cos krytykowac, ale bez przesady, niech to ma przynajmniej jakies podstawy teoretyczne.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2007-09-29, 22:42
Ale jakby nie patrzeć czytając recenzję jakiegoś filmu czy książki, które też, jakby nie patrzeć, zawierają coś z "wnętrza" autora są oceną oceniającego... Tak samo blogi. Ludzie pozwalają drugiej osobie zrecenzować swoje wypociny, po prostu.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2007-09-29, 22:46
Trudno porownywac powazne recenzje filmowe do oceniania blogow.
To pierwsze nie jest robione by moc sie upajac "wladza" (swoje zdanie tlumaczylam w poprzednich postach)
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).