chomik21m
Blogger.Klub
Imię: Mateusz
|
Wysłany:
2013-05-18, 17:37 Czy według Ciebie Google plus może konkurować z Facebookiem?
|
|
|
Kilka dni temu Google zmieniło wygląd Google+.
Niegdyś Google zapowiadało, że zamierza konkurować z Facebookiem i myślę, że ten nowy wygląd to potwierdzenie tego, iż tamta zapowiedź nie była rzucona bezpodstawnie.
Wiele osób deklaruje, że Facebook ich nudzi, a wiele osób już z niego zrezygnowało. Ludzie potrzebują zmian, to przecież stoi w ludzkiej naturze. A zatem to wielka szansa dla Google.
Google +, miedzy innymi, ma ciekawy wygląd, jest proste w obsłudze, pozwala na kontakt ze znajomymi, ma możliwość obserwowana fanpage`ów, jak i zwykłych osób; ma opcję utworzenia strony, podobnej do tej, co na Facebooku, przycisk "+1", który jest, w pewnym sensie, odpowiednikiem Facebookowego Lubię to i wiele, wiele innych ciekawych funkcji.
Z jednej strony "plus" jest bardzo podobny do Fejsa, z drugiej strony to coś zupełnie innego innego - a to może przyciągnąć do siebie tłumy użytkowników, którzy korzystają z Face, jak i tych, którzy z Face nie korzystają (między innymi ja). Nie wiem jak wam, ale mnie "plus" przypomina Twittera, a to ciekawe połączenie - Facebook i Twitter jako jeden serwis.
Google ma szeroki zasięg, a zatem rozreklamowanie "plusa" nie stanowiłoby żadnego problemu. Używając Google +, możemy przejść za pomocą jednego kliknięcia do Gmailu, bloggera, YT i pozostałych funkcji... i mógłbym tak pisać i pisać, ale przejdę do rzeczy: Czy według Ciebie Google+ może być tym serwisem, który stanie na drodze Facebookowi i czy w konsekwencji będzie tym, który wygryzie Fejsa z "interesu"?
|
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl |
|