Uzywam FB jako powiadomiacza o nowych postach dla osob ktore nie maja konta Google lub Bloggera a zlajkowali FB (mam 4 razy wiecej likow niz obserwatorow).
Używam konta prywatnego, nie fanpaga. I w sumie to prowadzę swoje konto i tam umieszczam odnośniki do moich postów na blogu i moi znajomi udostępniają je dalej. Wydaje mi się, że to dosyć dobry sposób. Poza tym uważam, że konto prywatne jest bardziej osobiste, może nawet ludzkie.
Moim zdaniem, jako osoby prowadzącej kilka FP, dużo bardziej opłaca się prowadzić je tylko w charakterze - jak już ktoś słusznie określił - powiadamiacza o nowych treściach i ewentualnie jako sposób na upowszechnianie informacji o swojej stronie, nawet jeżeli nie do końca się to opłaca (FaceBook obecnie potwornie tnie zasięg postów, zmuszając administratorów do płatnego promowania treści)
Wiek: 41 Dołączył/a: 22 Mar 2016 Posty: 25 Miasto: Kielce
Wysłany:
2016-03-24, 13:30
A z trochę innej beczki - jak już zauważyła większość główna rola to powiadamiacz z fp - na ile w takim razie opłacalne i sensowne jest wykupywanie reklamy fp? Pytam bowiem ostatnio facebook spamuje mi informacją, że dany post był spoko i czy przypadkiem nie chciałbym wydać 8 pln na promocję...
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zdecydowanie wolę rozgraniczać życie prywatne od tego wolnego bardziej zwiazanego z moim hobby. Po co mam co chwilę zaśmiecać stronę główną moimi wpisami skoro mogę to zrobić jako administrator fanpage i przekazać swoją treść osobom, które rzeczywiście lubują się w takiej tematyce. Co prawda raz kiedyś na swojej prywatnej osi czasu dodam coś z bloga, ale bardziej przedstawiam to do wglądu osób, które rzeczywiście odwiedzają i czytają mojego bloga od deski do deski
Ja używam FB fanpage do informowania o nowych wpisach, ale także wrzucam na niego treści związane z blogiem, ale nienadające się do publikacji na stronie (prowadze bloga, na którym recenzuję perfumy dla mężczyzn). Np. ostatnio miałem prelekcje o roli zapachu w relacjach damsko-męskich więc filmik z wystąpienia jest na FB a nie na blogu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).