Gdy zakładałam bloga postanowiłam, że będę dodawać jeden post tygodniowo. Niestety jak na razie nie udaje mi się realizować mojego planu na blogu pojawiają się 2-3 posty miesięcznie. Według mnie to stanowczo za mało, ale zupełnie nie umiem pisać na siłę. Muszę najpierw wpaść na jakiś interesujący mnie temat, na spokojnie o nim porozmyślać, zebrać potrzebne informacje i na koniec, czasem dopiero po kilku dniach, stworzyć wpis.
Imię: Katarzyna
Wysłany:
2015-04-12, 10:20
a ja się staram dodawać około 3 postów tygodniowo od jakiegoś czasu, choć z różnych powodów nie zawsze mi to wychodzi
______________________________________________________ Myślę więc jestem, jestem więc piszę. Chcesz wiedzieć o czym?
Zajrzyj tu - http://ruda-niemaruda.blogspot.ie/
Wysłany:
2015-05-28, 21:32Re: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga?
To może wydać się śmieszne, ale z reguł kolejny post pojawia się wtedy, gdy zadowoli mnie ilość komentarzy w poprzednim.
Hm... chyba po prostu lubię wizualnie widzieć, że nie jest ich parę a kilkanaście/kilkadziesiąt.
staram się jednak dodawać co 3dni, czasem co 4.
Są dni, że mogę wrzucić dwa wpisy jednego dnia, ale najczęściej publikuję 2-3 razy w tygodniu. Czasami zdarza się, że w tygodniu opublikuję jedną notkę, ale wtedy dbam o jej odpowiednią długość (powyżej 1000 słów).
TourAndClimb WordPress.Klub
Imię: Aga i Tomek
Dołączył/a: 09 Maj 2015 Posty: 71 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-06-08, 15:35
A ja się troche wyłamie ale może to w związku ze specyfiką naszego bloga. Wrzucamy na niego coś wtedy gdy akurat zrobimy coś co jest warte opisania. Z racji tego że jest to blog podróżniczy to nie ma sensu wrzucać na niego czegoś co nie jest opisem podróży czyli pisać dla samego pisania. Według mnie częstotliwość wpisów zależy tylko i wyłącznie od specyfiki bloga.
Dopiero niedawno założyłam bloga. Myśle, że post raz na 2 tygodnie to będzie dobrze. Musze mieć interesujący temat i zebrać go w kupę a to czasem zajmuje kilka dni. W sumie wpis raz na dwa tygodnie to bardzo przystępny czas .
Oj u mnie różne to bywało raz w tygodniu, raz na miesiąc ale od niedawna jest ostre postanowienie poprawy i zamierzam przynajmniej 3 razy w tygodniu umieszczać coś nowego
Dołączył/a: 26 Lip 2015 Posty: 25 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-07-27, 17:35
U mnie w pierwszym miesiącu pisania były 2 posty na tydzień, teraz jest mniejsza częstotliwość bo więcej czasu poświęcam na promowanie: staram się dobić do stosunku : 20/80 gdzie 20 to kontent a 80 % czasu to promocja... na razie wychodzi coś koło 60/40
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).