goodforyoudp Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-08-26, 11:32
Wrzucam posty co ok. 3 dni. Ta ilość jest dla mnie odpowiednia i myślę, że dla czytelników również. Nie wiem jak to jest - czy jak wrzucasz więcej postów (to znaczy jesteś aktywny) to wtedy google nie pozycjonuje Cie wyżej? Czy to kompletnie nie ma znaczenia?
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl
Roboty wyszukiwarek żywią się treściami, lubią jak przybywają nowe i dobrze jak zaglądają na bloga bardzo często. Nie gwarantuje to jednak dobrych pozycji w wynikach wyszukiwania.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
goodforyoudp Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-08-26, 21:08
No tak,posty trzeba optymalizować na własną rękę żeby były wyżej wyświetlane:)
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl
Wysłany:
2015-08-31, 07:48
Mam na myśli np. opis zdjęcia (alt) czy wpisywanie opis na potrzeby wyszukiwania. Dodatkowo teksty tworzone przy pomocy google adwords - słów kluczowych.
Oj różnie to u mnie bywa. Moim celem jest wrzucanie postów około 3 razy w tygodniu, ale przez to, że często piszę dość długie teksty udało mi się to na razie tylko raz. W tym momencie próbuję wrzucać nowe notki dwa razy na tydzień.
Staram się, aby codziennie na blogu pojawiał się nowy wpis. Czasami jest to ciężkie, a jest to spowodowane przez wiele czynników i rzeczy. Jednak dłuższej przerwy niż jeden dzień bez posta nie mam.
AntyPedagog Blogger.Klub
Dołączył/a: 15 Mar 2016 Posty: 19
Wysłany:
2016-03-21, 17:15
Gdy czuję potrzebę to piszę i wrzucam . Czasem to dwa wpisy w ciągu tygodnia, a czasem jeden . Mam wrażenie,że to najlepsza forma. Gdy nie zmuszam się do pisania to sprawia mi to przyjemność, a chyba o to w tym całym "blogowaniu" chodzi .
Miałam różne okresy, na początku, gdy założyłam bloga pisałam nieregularnie, później starałam się pisać codziennie, kolejny etap to przerwa w blogowaniu. Wpisy pojawiały się bardzo rzadko, nawet był okres, gdzie pisałam raz na miesiąc. Aktualnie od miesiąca staram się pisać codziennie na oba blogi, nie robię przerw dłuższych niż 3 dni.
Przez pierwsze trzy miesiące publikowałem co drugi dzień. To tempo było jednak zbyt mordercze, a przy tym nie dawało oczekiwanych rezultatów jeżeli chodzi o czytelników, więc zmniejszyłem intensywność i obecnie wpisy ukazują się co trzeci dzień. Jeszcze nie zdarzyło mi się odejść od zamierzonej częstotliwości.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).