Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli namiot, to raczej gdzieś na dziko rozkładany. 7 euro dziennie, to bardzo skromna stawka. Można przeżyć na samych konserwach, ale cóż to za życie. Oprócz wody przydałby się jakiś ciepły posiłek w ciągu dnia. Prysznic, bo przecież plecak wypełniony zapasami, rzeczami i osprzętem raczej do lekkich nie należy.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Imię: Krzysztof Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 13 Lut 2015 Posty: 87 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-06-10, 16:08
Htsz zapraszam Cię na nasze wojskowe wyprawy. Spróbowałbyś tam narzekać na zimną wodę lub niedobry posiłek ;P O matko a gdybyś wspomniał, że masz za ciężki plecak, to ja sobie tego nie wyobrażam
Ale teraz poważniej takie wyciski są dobre od czasu do czasu, szczególnie chcąc dostać się do akademii wojskowej. Jednak wakacji, to ja sobie takich nie wyobrażam.
a wątek jest właśnie o wakacjach, dlatego uważam, że 100 euro to dla mnie stanowczo za mało na wakacje i wypoczynek na zachodzie w jakiś znośnych warunkach i bez większych stresów
angielskapolka WordPress.Klub
Wysłany:
2015-06-10, 19:38
Couchsurfing, autostop, albo ze znajomymi się zgadać na jakiś objazd samochodem
Pochwal się wszystkim, że jedziesz na wakacje, oddaj zwierzęta komuś zaufanemu etc.
Zrób ogromne zapasy żarcia, ściągnij mnóstwo filmów, spuść rolety i zamknij się na dwa tygodnie w domu nie martwiąc się żadnymi obowiązkami, absolutnie niczym, robiąc wszystko, na co się miało ochotę, ale z powodu pracy innych zobowiązań nie było czasu i/lub sił.
Zostań na dwa tygodnie panem swojego życia
Za 800zł można bez problemu kupić wakacje last minute w hotelu w Egipcie. W cenie jest przelot, jedzenie od 7:00 do 24:00 i alkohol. Jechanie stopem do Włoch czy do Francji dla mnie mija się z celem.
To wszystko zależy, jakie ktoś ma wymagania. Spędziłam kiedyś dwa tygodnie w Rumunii za niecały 1000 zł - no ale spałam pod namiotem, gotowaliśmy dużo samemu i czasami jeździliśmy stopem. Więc płaciliśmy głównie za wejścia, jedzenie, czasami pciągi i co kilka dni nocleg głównie po to, żeby się umyć cywilizowanie. Więc da się.
Za 800zł można bez problemu kupić wakacje last minute w hotelu w Egipcie. W cenie jest przelot, jedzenie od 7:00 do 24:00 i alkohol. Jechanie stopem do Włoch czy do Francji dla mnie mija się z celem.
Zależy kto czego oczekuje. Dla mnie wakacje w betonowym hotelu na plaży, z daleka od kultury i cywilizacji danego kraju, praktycznie na pustyni - a takie są te tanie oferty w Egipcie to dla mnie pieniądze wyrzucone w błoto i czas męczarni a nie wakacje.
Autostop i spanie pod namiotem to faktycznie najtańszy sposób na spędzenie wakacji, ale ja nie dałabym rady psychicznie. To po prostu nie dla mnie. Wolę poszukać jakiś tanich biletów lotniczych i noclegu niż denerwować się, że ktoś mnie w nocy zabije w tym namiocie. O nie myciu się przez jakiś czas to już nawet nie wspominam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).