Ciężko mi powiedzieć które piwo jest moje uluione bo mam ich całkiem sporo. Na pewno w ścisłej czołówce są Koźlak, Fortuna Mirabelkowa, Piwo Żywe oraz Starovar Żurawinowy. No i całkowicie poza konkurencją Guinness.
Ja ostatnio zmieniłem trochę stosunek do piw. Mianowicie przeżuciłem sięze standardowych typu Lech, Haineken, Żubr głównie na Łomże lub niepasteryzowane. Łomża ma dużo mniej gazu niż inne piwa więc najbardziej mi odpowiada
Z tym niepasteryzowanym trzeba uważać - w większości niepasteryzowane = mikrofiltrowane, co daje dokładnie taki sam efekt + robią z konsumentów idiotów.
Szukaj piw na których jest napisane, że są niepasteryzowane i nie są mikrofiltrowane lub piw, które są nieutrwalone
Wiek: 37 Dołączyła: 05 Maj 2015 Posty: 35 Miasto: Poznań/Gorzów
Wysłany:
2015-05-15, 11:14
Żadne koncernowe, bo one nie mają chmielu, co się przekłada na brak smaku.
Nie mam ulubionego piwa, bo lubię testować nowości, ale mniej więcej wiem, jak styl najbardziej mi odpowiada - lubię piwa dobrze nachmielone i na goryczkę, i na aromat, z amerykańskimi chmielami (najlepiej z Citrą i Cascade'm) - APA, IPA (ostatnio bardzo mi smakowało piwo Pan IPani z browaru Trzech Kumpli i Winchester z Faktorii), lubię też piwa pszeniczne, żytnie (np. Sunset Blvd z Radugi), stouty czy lagery (ale tylko z chmielem - jeszcze niedawno w miarę były Warmińskie Rewolucje z Kormorana, ale ostatnio są za mało nachmielone) no i ewentualnie portery.
Najlepsze oczywiście Desperados, tylko trochę drogie. Jak nie miałam duzo kaski to i harnasie piłam. Ale teraz przeważnie łącze na początek desperados później harnaś
Do grilla, koszenia trawy , popołudniowego relaksu lekkie czeskie (Budweiser, Staropramen) - maks 4,5-5% alc. Do smakowania różne wynalazki pszeniczne, bock itd bez nacisku na markę. "Polskie" koncernowe tylko jak już kompletnie nie mam innego wyjścia.
Koncernowe bezsmakowe Na tę chwilę moim ulubionym piwem jest Dunkel Lager z browaru Rebel. Fajne mają też miodowe. Ostatnio piłem Palone (Okocim) i stwierdzam, że to jedno z ciekawszych pod względem bukietu piw - najpierw poczułem wędzone kiełbaski, a później cytrusy
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sie 2015 Posty: 65 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-09-18, 11:55
Ciężko wybrać To Jedno Jedyne z pośród tylu pyszności, które dane mi było próbować. Więc będzie kilka ulubionych. Z piw jasnych niesmakowych:
- Pilsner Urquell
- Budweiser Budvar
- Kasztelan niepasteryzowany
- Namysłów Pils
Z piw ciemnych:
- Belfast
- Koźlak (od Amber)
- Ciechan Stout (czy jest jeszcze do kupienia?)
- Noteckie ciemne
- świętej pamięci Czarny Smok
Ze smakowych:
- Piwo na miodzie gryczanym
- Fortuna mirabelkowa (Komandos z bąbelkami )
- Magnus wiśniowy (czekoladowy też zacny)
______________________________________________________ OGIEŃ W USZACH - blog muzyczny. Rock, metal, folk, alternatywa.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).