Obecnie jestem w trakcie lektury czwartego tomu cyklu "Koło Czasu" Roberta Jordana ("Wschodzący Cień"). Ponadto czytam również ebooka autorstwa Dalajlamy "Świat Buddyzmu Tybetańskiego". Ta ostatnia jest trudna, napisana stylem akademickim. Pierwszą czyta mi się dużo lepiej (fantasy z kilkoma wstawkami rodem z science-fiction). Polecam obie, kto byłby zainteresowany.
Wysłany:
2015-07-25, 08:37
Skończyłam ostatnio czytać "Hrabiego Monte Christo", oraz "Listy niezapomniane" Ushera Shauna, a teraz zabieram się za "Miłość w czasach zarazy" Marqueza
Imię: Justyna Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 07 Maj 2015 Posty: 72 Miasto: Poznań
Wysłany:
2015-07-25, 09:00
panna_inspirancja napisał/a:
a teraz zabieram się za Miłość w czasach zarazy Marqueza
na pewno nie pożałujesz, że sięgnęłaś po tę książkę
U mnie na tapecie "49 opowiadań" Hemingway'a. Później sięgam po "Hrabstwo ponad prawem" Bondurant'a, bo historie na bazie prawdziwych zdarzeń zawsze spoko, a film "Gangster" na podstawie tej książki jest genialny.
Skończyłam ostatnio czytać Hrabiego Monte Christo, oraz Listy niezapomniane Ushera Shauna, a teraz zabieram się za Miłość w czasach zarazy Marqueza
Też myslę o Marquezie, z racji że jakoś mnie naszło na poznawanie czytanie rzeczy których raczej bym nie spróbował, a uważane są za Klasykę. Z tym że ja zamierzam szarpnąć się na "100 lat samotności"
Ale póki co - "Epifania wikarego Trzaski", Szczepana Twardocha.
Aktualnie czytam "Bez pożegnania" Harlana Cobena. Bardzo mnie wciągnęła i mam nadzieję, że końcówka mnie nie zawiedzie. Zamierzam także przeczytać jeszcze więcej książek tego autora.
Ostatnio czytam o zakonach - joannitach i krzyżakach.
Dopiero co skończyłem "Szpitalnicy, joannici kawalerowie maltańsy" Langego, obecnie czytam "Tajemnice zamku w Pasłęku" - bardzo ciekawa książka o "gnieździe rozbójników" pod Elblągiem.
Okazuje się, że nie wszystko jest takie oczywiste jakby się wydawało.
Wiedzieliście, że słowo ZAKON to po rosyjsku DRUŻYNA?
Przede mną jeszcze dwie książki o krzyżakach - pasjonujący temat.
Ja ostatnio lubuje się w biografiach, które chyba najbardziej motywują mnie do działania.
Obecnie czytam "kroki w nieznane" Bransona. Czytałam niedawno także biografię Mari Curie, napisaną przez jej córkę. Zresztą na podstawie tej biografii puszę nawet prace licencjacką.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).