Popieram, żeby grupy były tematyczne. Z grup dotyczących czytania książek mam trochę sensownych wejść. Najgorzej jest z grupami typu: Blogerzy. Tam są tylko ludzie, co by chcieli obs za obs itp. I zauważyłam, że grupy w Google Plus lepiej działają niż te Facebookowe.
tam gdzie masz wiele tysięcy członków, to jest młynek i rzadko da się zebrać stałych czytelników. Dopiero po zablokowaniu dziesiątek osób (największych spamerów) tablica się oczyszcza, ale niestety mało kto tak robi i linki giną w gąszczu wymian obserwacjami i próśb o klikanie w programy afiliacyjne.
annia_o napisał/a:
zauważyłam, że grupy w Google Plus lepiej działają niż te Facebookowe
bardzo możliwe, chociaż też nie brakuje spamerów. Polecam zaglądanie na profile aktywnych członków i jak mają tam masę takich samych postów na różnych grupach, to dodawajcie ich do ignorowanych lub blokujcie. Prowadzę grupę, która uzbierała już ponad 1000 członków i codziennie jest po kilka postów do wywalenia (na szczęście wiele z nich filtr już sam wstrzymuje do moderacji), bo ludzie nie czytają zasad i wrzucają linki bez opamiętania.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
goodforyoudp Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-08-26, 11:30
Ja korzystam ze spisu beautybloggers i blogikreconowlosych. Jest z tego kilka wejść dziennie, ale szału nie ma.
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl
Z tego co widzę duża część spisów nie jest już uaktualniana. Sama zapisałam bloga tylko do spis-blog i mam z niego 2-3 wejścia tygodniowo, więc albo niekoniecznie się to opłaca, albo zrobiłam bardzo slaby opis.
Ja się dopisałam tylko do Spisu Blogów Książkowych i mam z tego 4-5 wejść po każdym wpisie.
Facebook mnie zastanawia - właśnie założyłam, ale jak na razie nic poza zdjęciem profilowym nie wrzuciłam. Nigdzie też nikogo nie poinformowałam o istnieniu profilu (profila?) - mam wątły pomysł na prowadzenie fejsa jako pewnego uzupełnienia działalności, a nie tylko miejsca z linkami pt patrzcie, tam bloga prowadzę. I ten zakamuflowany profil zdążyło już znaleźć i polubić dwoje czytelników, więc sobie tak myślę, że nie doceniam chyba siły portalu ("prywatnie" nie lubię i korzystam jak najrzadziej).
goodforyoudp Blogger.Klub Pomogła: 1 raz Dołączyła: 31 Sie 2014 Posty: 123 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-09-03, 07:29
Facebook i w ogóle Social Media mają ogromną siłę. Ja z SM mam miesięcznie ponad 1000 wejść, a wrzucam właściwie tylko linki i jakieś nowinki dotyczące bloga. Na Instagramie udzielam się trochę więcej
______________________________________________________ Beauty and Lifestyle Blog - dpblog.pl
Imię: Daniel Pomógł: 1 raz Dołączył/a: 17 Sie 2015 Posty: 36 Miasto: Gliwice
Wysłany:
2015-09-04, 23:17
Dla mnie na starcie fejs jest ogromną pomocą! Grunt to chyba wszczepić coś w znajomych / rodzinę, którzy klikając "lubię to" przekazują informację o blogu dalej! Choć tematyka nie jest jakaś szczególna, to widać, że powoli zaczyna coś ruszać. Nie wiem czy wrzucając linki na nk czy chociażby na wykop uzyskałbym tylu w miarę systematycznych czytelników
Właściwie bez FB mój blog by nie istniał - na Bloggerze obserwuje mnie tylko kilka osób, a większość wejść jest właśnie z linków na FB (blog ma swój własny fanpage).
Ostatnio próbuję trochę intensywniej działać też na Instagramie i rzeczywiście udaje się niekiedy przyciągnąć nową osobę odpowiednio dobranym hashtagiem.
Wysłany:
2015-10-12, 21:09
A powiedz mi czy ilość osób, która obserwuje Twój profil na Instagramie = ilość osób, która przechodzi na bloga? Bo widzę, że nie zawsze tak jest (przynajmniej u mnie).
U nas nie ma chyba żadnych wejść z Instagrama. Mamy tam około 10 obs ale nic z tego nie wynika. Przypadkowe osoby dają serduszka, ale chyba jeszcze nikt nie zajrzał na bloga. Osoby odwiedzające naszego bloga nie obserwują Instagram :p klapa na całej linii.
A powiedz mi czy ilość osób, która obserwuje Twój profil na Instagramie = ilość osób, która przechodzi na bloga? Bo widzę, że nie zawsze tak jest (przynajmniej u mnie).
Szczerze mówiąc nie wiem. Przyznam, że jeszcze nie zauważyłam w źródłach wejść Instagrama, więc albo Google ANalytics tego nie rejestruje, albo nikt przez Insta do mnie nie wchodzi Ale ja mam jeszcze mało obserwujących (wiele śmiesznych fikcyjnych kont, niestety).
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).