Tak, już to zmieniłam ściągając od koleżanki wyżej ale nadal nie działa ;/
/ poczekam te 24h / ;>
Mam ten sam problem, lecz podobnie jak wyżej nie wiem gdzie leży błąd a komunikat jest ten sam: Ten blog nie jest przechowywany na serwerach Bloggera i nie został sprawdzony pod kątem spamu, wirusów i innego rodzaju oprogramowania destrukcyjnego.
Oto zdjęcie mojego DNS:
I jeszcze jedno pytanie: jak wpisuję w wyszukiwarkę nazwę swojego bloga to w propozycjach wyświetla się on jeszcze ze starą końcówką .blogspot.com zamiast .pl. Kiedy to się zmieni?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
MLB, z tego co widzę trwały prace na tym serwerze dns (ns19 i dns19) http://prace.ovh.pl/?do=details&id=24839 - podobny problem mają osoby siedzące z domeną na ns101 i dns101.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
No właśnie, a co jeśli Google Search Console ma problem z DNS? (Google nie może uzyskać dostępu do witryny z powodu błędu DNS.) przez co wyskakuje błąd z indeksowaniem? Co trzeba zrobić?
Jeżeli jest opcja by sprawdzić ponownie to spróbuj a jak nie, to zadzwonić rano i zapytać pomoc ovh, bo modernizacja ma status: zamknięta, ale może nie wszystko gra.
edit:
dzwoniłem do ovh, pani powiedziała, że nie ma informacji na temat problemów z dns 101. Dzisiaj i tak wszystko wydaje się już działać, więc sam nie wiem czego to mogła być przyczyna. Mówiła, że ostatnio klient miał podobny problem (ale z normalnym serwerem) i w jej przypadku włączenie dnssec pomogło. U mnie wygląda, że pomogło wyłączenie. Ciekawostka. Niestety nie jestem znawcą w tej kwestii i pewnie pozostaje nam czekać do następnej, podobnej sytuacji.
Hej
Mam wielki problem. Jestem tu nowy i nie wiem gdzie podpiąć ten wątek. Mianowicie tak jak poprzednicy wykupiłem domenę w ovh i zrobiłem wszystko włącznie z A i CNAME. Czekam już 3 a właściwie 4 dzień i nic. Proszę o pomoc. Plisss
Bardzo dziękuję za odpowiedź
Rozumiem, że chodzi o linijkę "www.uparciuch.pl. 0 CNAME ghs.google.com."
Usunąłem ja i utworzyłem znów. Poczekam kilka godzin.
Działa.... Baaardzo dziękuję Htsz. Na prawdę bardzo
Malwina Blogger.Klub
Wysłany:
2016-07-30, 15:40PROBLEM Z PRZENIESIENIEM BLOGA NA DOMENĘ
Htsz napisał/a:
niesfornazuzia, nie jest to zrzut ekranu całej strefy dns, ale digwebinterface widzi wpis ghs, więc może spróbuj jeszcze raz wpisać adres w ustawieniach bloggera?
Malwina, jeszcze edytuj ustawienia domeny na blogspocie i zaznacz przekierowanie bez www na www, bo nie działa
Htsz, Dzięki za zwrócenie na to uwagi!
Tylko nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, bo mam zaznaczone od początku:
"Przekierowanie z domeny bajecznyurok.pl do domeny www.bajecznyurok.pl"
Grzebałam w ustawieniach, ale nie wiem co mogłam zrobić źle
Prawdopodobnie masz ustawione niepotrzebnie jakieś przekierowanie na OVH. Zajrzyj do tej zakładki. W strefie DNS widzę wpis A kierujący na 213.186.33.5 - skasuj go i wprowadź cztery wpisy A zgodnie z artykułem pomocy.
Malwina Blogger.Klub
Wysłany:
2016-08-01, 14:17PROBLEM Z PRZENIESIENIEM BLOGA NA DOMENĘ
Htsz napisał/a:
Prawdopodobnie masz ustawione niepotrzebnie jakieś przekierowanie na OVH. Zajrzyj do tej zakładki. W strefie DNS widzę wpis A kierujący na 213.186.33.5 - skasuj go i wprowadź cztery wpisy A zgodnie z artykułem pomocy.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).