Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie działa tylko wersja bez www, bo widocznie nie zostało to zaznaczone w ustawieniach domeny na bloggerze.
czy przez wprowadzenie:
Cytat
Opcjonalnie: możesz także wprowadzić rekord A, który połączy samą domenę (example.com) z rzeczywistą witryną (www.example.com). Jeśli pominiesz ten krok, osoby odwiedzające, które nie wpiszą fragmentu „www”, zobaczą stronę z komunikatem o błędzie.
?
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2016-02-07, 21:47Nie wyświetla się blog na domenie OVH
Żeby nie zakładać nowego tematu. Wiedziałem, że prędzej czy później domena będzie dla mnie problemem.
Chyba coś przekombinowałem. Zakładam nowego bloga i od razu na domenie OVH. Robię to pierwszy raz w życiu.
Robiłem według poradnika czyli CNAME zmieniłem na www i ten adres docelowy.
Zmieniłem A na odpowiednie IP
Dodałem kolejne A z IP
Na blogerze przy błędzie 12 utworzyłem plik CNAME i wpisałem odpowiednie wartości.
Usunąłem pliki TXT (3 ostatnie).
Blogger już zatwierdził przekierowanie.
I co teraz ? już powinno działać ? Czy może coś jest nie tak ? bo jakoś mało tych plików w porównaniu do innych.
EDIT: Trzeba było tylko poczekać! Wszystko działa! Dzięki Htsz Twoje porady tutaj są bezcenne!
Hej hej witajcie!
Mam dokłądnie ten sam problem, który opisała koleżanka w kilku innych postach i tym. Za Twoją radą Htsz, najpierw chciałam zrobić wszystko w starym widoku, ale okazało się, że już nie można, a później usunęłam 3 pliki txt z rejestru na ovh... i dalej jestem bez bloga ;/
Będę wdzięczna za każdą sugestię, jak to naprawić.
Pomocy proszę!
Htsz czy też mógłbym prosić Cię o pomoc?
Męczę się z tym już od września i nikt łącznie ze specjalistami z ovh nie umie mi pomóc:(
We wrześniu wykupiłam własną domenę.
Ustawiłam wszystko zgodnie z instrukcjami jakich wiele na blogach krok po kroku.
I niestety nie działało.
Pokazywała się informacja, że nie znaleziono takiej strony, a czasami przełączało mnie na główną stronę Interii.
Pisałam do ludzi z blogów którzy umieszczali te instrukcje i nie byli w stanie mi pomóc.
To napisałam do ovh. Według nich po ich stronie nie ma problemu.
Poddałam się, bo nie byłam w stanie już nic wymyśleć.
Po jakimś czasie znowu próbowałam. Zmieniłam w bloggerze w ustawieniach adres na własną domenę.
Poczekałam 2 dni i dalej nie działało. To znowu napisałam do ovh.
Oto co mi odpisali:
,,
strona w góle się nei wyświetla, natomiast domena poprawnie odpowiada serwerami DNS i przekierowuje na IP google:
;; ANSWER SECTION:
kakilife.pl. 3600 IN A 216.239.34.21
kakilife.pl. 3600 IN A 216.239.36.21
kakilife.pl. 3600 IN A 216.239.38.21
kakilife.pl. 3600 IN A 216.239.32.21
;; AUTHORITY SECTION:
kakilife.pl. 86400 IN NS ns15.ovh.net.
kakilife.pl. 86400 IN NS dns15.ovh.net.
w strefie DNS zostały usunięte wpisy, które mogłyby przeszkadzać.
Proszę jeszcze sprawdzić czy po stronie dostawcy hostingu nie trzeba wykonać jeszcze jakiś czynności.
Ewentualnie można spróbowąć odpiąć domnę od bloga i ponownie ją dodać. Możliwe iż jakieś dane nie zostały zweryfikowane po stronie ustawień hostingu."
Domenę odpinalam i spowrotem ustawiałam. Nie pomogło.
A więc poddałam się znowu.
Jednak czytam, że pomagasz tu wielu osobom może pomożesz i mi? ))
Dodam, że nie znam się za bardzo na komputerach itd
Ustawiłam wszystko zgodnie z instrukcjami.
wydaje się być oki.
Dodaje zdjęcie moich ustawień:
wpis CNAME z adresem docelowym ghs.google ma mieć w polu domeny wpisane www. na początku ;-) Tak jest również podane w instrukcji i komunikacie błędu oraz na zrzutach ekranu załączanych w wątkach takich jak ten.
Wiedziałam, że coś źle zrobiłam )))).dziękuję )
Zmieniłam to na te www. To ja od września się męczę z tym. Ovh odpisuje nic już 2 razy , że wszystko jest ok
Jejku
Dobra wpisałam te www.
Pokazało mi, że zmiana może potrwać 24 godziny.
To mam narazie nie zmieniać na bloggerze domeny w ciągu tych 24 godzin?
Czy to nie nie przeszkadza, że teraz zmienię?
Dzięki za pomoc ))
Ciekawe czy juz będzie działało ))
[ Dodano: 2016-02-21, 10:30 ]
Àaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Udało się
Zmieniłam domenę w bloggerze i działa ))
Nawet czasu nie potrzeba było )))
Htsz jesteś wielki ))))
A nikt nie mógł mi pomóc nawet ,,specjaliści" z ovh ))))
Dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).