Byłem na dwóch filmach w małych odstępach czasowych. Pierwszym był "Jestem mordercą". Zdecydowanie film roku dla mnie. Całą opinię wyraziłem na swoim blogu, ale krótko mówiąc, od bardzo dawna, żadna polska produkcja nie zrobiła na mnie takiego wrażenia.
Drugim był nowe Star Warsy. Tekst również na blogu, ale powiem, że nieco się zawiodłem. Jestem oddany ciemnej stronie, a film pełen jest bzdur i sytuacji naciąganych tak, aby dobrzy zwyciężyli. Nawet jeśli nie miało prawa tak się stać.
Wiek: 35 Dołączyła: 03 Sty 2017 Posty: 28 Miasto: obecnie Kraków
Wysłany:
2017-01-04, 17:30
Obejrzałeś lub obejrzałaś, prawda? Też mogę napisać?
"Er ist wieder da". Film o zmartwychwstaniu Hitlera w 2014 roku. Dobra komedia, ale przeraża tym, że po niej spora część młodych Niemców może dojść do przekonania, iż Hitler był mądrym patriotą i teraz trzeba robić tak jak on by zrobił. Obejrzałam na Netfliksie.
Wiek: 35 Dołączyła: 03 Sty 2017 Posty: 28 Miasto: obecnie Kraków
Wysłany:
2017-01-05, 11:36
O, proszę. Ciekawe, czy film daleko od niej odbiega. Może skusisz się na obejrzenie i napiszesz? Prędzej go znajdziesz niż ja gdzieś dorwę i przeczytam książkę. Zobaczyłam właśnie w Wikipedii, że jej akcja rozgrywa się w 2011 - to już pierwsza różnica.
O, proszę. Ciekawe, czy film daleko od niej odbiega. Może skusisz się na obejrzenie i napiszesz? Prędzej go znajdziesz niż ja gdzieś dorwę i przeczytam książkę.
Nie przeczytałem jeszcze książki, czeka w kolejce.
Ostatnio oglądałam co prawda nowy odcinek Sherlocka ;D Ale z filmów to chyba "Dzień matki" i był taki sobie. Pośmiałam się, spędziłam miły wieczór, ale na wyjście do kina bym go nie polecała
______________________________________________________ Przyjaźń rodzi się w momencie, gdy jedna osoba mówi do drugiej: "Co? Ty też? Myślałem, że tylko ja".
Clive Staples Lewis – Cztery miłości
Oglądam bardzo dużo filmów, więc może powiem jaki ostatnio zrobił na mnie mocne wrażenie - "Głosy". Ciężko go polecić, bo jest to kino specyficzne i na pewno nie każdemu przypadnie do gustu. Dla mnie to był kawał dobrej czarnej komedii i porządny dramat psychologiczny. Dobrze zagrany i ciekawie zrealizowany.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).