Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
No i komunikat zawiera instrukcję co należy zrobić a na poprzednich stronach tego wątku masz zrzuty ekranu innych osób, więc możesz sobie podejrzeć jak to ma wyglądać w strefie DNS danej domeny (pamiętaj, że nie tworzy się nowej strofy dns tylko przechodzi do karty domeny i ona już tam jest).
p.s. zanim napiszesz tu kolejnego posta sprawdź:
1) czy Twoja strefa dns zawiera wymagane cztery wpisy A
2) czy Twoja strefa dns zawiera oba wymagane wpisy CNAME
3) czy widziałeś poprzednie strony tego wątku, bo inne osoby miały już wiele problemów przy dodawaniu domeny niestandardowej i zostały one rozwiązane.
4) czy Twoja strefa DNS wygląda podobnie jak u innych i nie zawiera niepotrzebnych wpisów
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
zuza_skrzynska Blogger.Klub
Wysłany:
2017-01-03, 11:36Nazwa.pl - brak przekierowania bez wpisania WWW
Cześć,
przegrzebałam wątek, zastosowałam wskazane porady i kiszka. Nie działa mi przekierowanie, gdy w oknie wyszukiwarki jest wpisywana nazwa bloga bez "www". Wyświetla się tylko powiadomienie z nazwa.pl (screen w załączniku).
Imię: Marta
Wysłany:
2017-03-02, 10:56
wracam z kolejnym pytaniem.
Rok temu wykupiłam domenę, wpisałam wszystkie dns i te inne:P i przez rok śmigało. Postanowiłam jednak zrobić transfer (ze względu na koszty) do ovh. Co zresztą zrobiłam wczoraj, wszystko się udało.
Czy muszę ponownie powpisywać dns itd. na ovh? Blog jest na blogspocie i póki co funkcjonuje na domenie, przez co nie mogę wyświetlić dns. Czy to się też wszystko w jakiś sposób transferowało? Domena jest ważna do 4 marca, jutro będę ją przedłużać. Nie chciałabym, aby była jakaś przerwa w fukncjonowaniu strony, dlatego pytam.
Z tego co doczytałam na stronie ovh to prawdopodobnie do końca ważności domeny będzie ona na ustawieniach tych z poprzedniego operatora. W tej chwili nawet nie mam możliwości edytowania zaawansowanych ustawień dns - nie ma ich nawet:) albo jestem ślepa (też mozliwe). Zastanawia mnie czy na bloggerze będę mogła ponownie wygenerować dns i cache.
Czyli jesteś już po etapach pobierania kodu authinfo do transferu od obecnego rejestratora? Potem dodaje się domenę w panelu ovh i wpisuje ten kod dla potwierdzenia. Po odczekaniu pewnego czasu domena zostanie przeniesiona i nie powinno być problemów z jej konfiguracją już w ovh. Niestety nie pamiętam czy wpisy w strefie DNS się przeniosą. Na pewno będziesz musiała wprowadzić nowe NS, właściwe dla ovh, bo teraz wskazują na serwery linux.
Zapisz sobie tekstowo wpisy z obecnego panelu i w razie czego wprowadzisz je ponownie.
Imię: Marta
Wysłany:
2017-03-03, 10:49
Tak, jestem już po transferze i po odnowieniu domeny (dzisiaj odnowiłam). Póki co działa, więc nie wiem czy jednak dane się też nie przetransferowały. Na wszelki wypadek, tak jak podpowiadasz, zrzuciłam prtscreena z danymi z poprzedniego operatora, gdzie miałam wpisane cname i ns.
Zobaczę jeszcze jutro, jak to będzie wyglądać. dzięki!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).