Prawie wszystko ale musi mieć melodię. Od metalu po poważną. Nie włączam i raczej omijam muzykę kowbojów i jazz, disco polo też w większości chyba że się upiję to już nie przeszkadza tak bardzo
czmrkvsk [Usunięty]
Wysłany:
2016-11-11, 11:37
słucham raczej polskiej muzyki. rap, rock, poezja śpiewana czy lata 80
Hmmm każdy typ muzyki moze być interesujący. Słuchać mogę zarówno rocka jak i popu, zależy od piosenki. Jedynie disco polo słuchane dłużej niż 10 minut uwalnia we mnie insynkt mordercy.
Ja słucham przede wszystkim Indie Rocka, w szczególności takich zespołów jak Arctic Monkeys czy Franz Ferdinand. Lubie też Brit-Pop - Oasis, Radiohead czy Pulp.
Wychowałam się na rocku i tak do dzisiaj słucham tej muzyki, jednak nieco poszerzam moje horyzonty: zaczęłam słuchać jazzu oraz muzyki brazylijskiej. Czasem też na wyrywki posłucham popu, hip-hopu czy muzyki elektronicznej, jednak nie uważam siebie za obeznaną w tych klimatach.
Jednymi z moich faworytów są: Megadeth, King Crimson, Angra, Magma (taki francuski zespół), John Coltrane, Herbie Hancock, João Gilberto i Tom Jobim.
______________________________________________________ When I think I'm going deep
I'm really going hollow
I can see a newborn me
Emerging from the bottom — Angra, Newborn Me
Istnieją dwa rodzaje muzyki, które kocham ponad wszystko - to muzyka rockowa oraz filmowa. Na rocku się wychowałem i słucham go, odkąd tylko pamiętam. Stosunkowo niedawno, bo jakieś 2-3 lata temu zainteresował mnie jego prekursor - rock and roll, a szczególnie jego odmiana, jaką jest hard rock. Od tego czasu ciągle zgłębiam swoją wiedzę na ten temat i wciąż wyszukuję nowe, kultowe zespoły. W tym samym czasie moją uwagę przyciągnął też jego krewniak - heavy metal, po którego sięgam raz na jakiś czas. Ogółem moja topowa trójka składa się z Guns N' Roses, Lynyrd Skynyrd i Metalliki, ale jest też wiele innych grup, które bardzo lubię i które ustawiłbym nawet zaraz za wymienionymi. Kiedy jednak dorastałem, zacząłem też zauważać, że coś pociąga mnie w filmowych soundtrackach i muzyce ze zwiastunów - tak narodziła się moja miłość do muzyki filmowej. Uwielbiam ją, bo bardzo często inspiruje mnie do różnych rzeczy. Moim ulubionym kompozytorem jest zdecydowanie Hans Zimmer, choć bardzo podobają mi się też utwory Johna Williamsa i Johna Powella. Zaś co do tzw. trailer music, faworytem jest u mnie Two Steps from Hell.
Mimo wszystko nie ograniczam się tylko do tych dwóch typów muzyki - jak już napisałem w innym temacie, jeśli coś jest fajnie skomponowane, to mogę słuchać niemal każdego gatunku muzycznego (w zasadzie tylko disco nie lubię). Lubię też sięgać po bardziej współczesne odmiany rocka lub metalu. W tym dwóch kategoriach moimi ulubionymi zespołami są kolejno Skillet i Nightwish.
Dołączył/a: 07 Kwi 2017 Posty: 13 Miasto: Internet
Wysłany:
2017-04-09, 14:33Nutki...
Kiedyś byłem ograniczony i słuchałem tylko rapu, teraz prawie w ogóle go nie słucham.
Różne okresy w życiu miałem odnośnie muzyki. Najbardziej drażniły mnie zawsze kawałki Disco Polo i dupstepy. Teraz z wiekiem jakoś się w ogóle nie ograniczam do muzyki.
Ostatnio słucham sobie reggae z Open FM.
Lubie też słuchać odgłosów przyrody, to mocno mnie uspokaja.
anonimowe11 [Usunięty]
Wysłany:
2017-04-09, 20:40
Właściwie wszystkiego co wpadnie mi w ucho, ale przeważnie są to obręby rocka i popu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).