Wiek: 33 Dołączyła: 16 Lis 2007 Posty: 47 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-02-16, 15:59
Gdzie się udać? Podpisać papiery? To nawet tutaj jest biurokracja? Myślałam, że to się ogranicza bardzo w takich sprawach..a nawet, że takie sprawy są znikome.
Troche mnie to dziwi...myślisz, ze po podpisaniu papierów nagle poczujesz przypływ miłości Boga? Nie możesz wierzyć sam z siebie? Potrzebne Ci te papiery i jakieś urzędy?
Wg mnie to nie jest w takim razie prawdziwa wiara.
A tak przy okazji, jestem agnostykiem. Co prawda to nie jest żadna religia, po prostu pogląd na temat religii. (Religii, a nie wiary)
Susan Death napisał/a:
Mam z tego powodu niezwykłe problemy w szkole
Dlaczego niby? Nietolerancja ze strony innych?
- Zzielona, Tak to jest w polskich szkołach. U nas też nietolerują takich. Ateizm to jeszcze przejdzie, ponabijają się chwile i już. Ale inne religie... ech ;/
Nabijanie się z ateistów to ryzykowna sprawa. 90% przypadków (tych, które spotkałem osobiście) to ludzie, którzy wiedzą o religii więcej niż typowy katolik i potrafią o tym rzeczowo dyskutować...
Ostatnio zmieniony przez Lukem 2008-02-18, 21:15, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 32 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 269 Miasto: Sosnowiec
Wysłany:
2008-02-20, 20:27
Ja nie rozumiem właśnie takich ludzi, którzy nabijają się z kogoś, bo ma inną religie.. To jest jego prywatna sprawa / wybór, i innym gówno do tego.. Ja jestem Katolikiem, a mój znajomy z klasy jest Ateistom chyba, i szczególnie się nie wyróżnia..
Wiek: 33 Dołączyła: 16 Lis 2007 Posty: 47 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-02-22, 23:17
W Gazecie Wyborczej nawet byl artykuł o tym jak ateiście są prześladowani z powodu ich (nie)wiary na świecie.
Aż strach się przyznawać, ze jest się ateistą
Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-02-22, 23:27
A ja właśnie zauważyłam, że bardzo wielu ludzi w dzisiejszych czasach przyznaje się do ateizmu. Może to akurat w moim przypadku, ale za każdym razem gdy z kimś rozmawiałam na temat religii to słyszałam w odpowiedzi: "Jestem ateistą/ateistką".
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).