No właśnie zostają one zapomniane, ponieważ wnosimy do naszej kultury obrządki z innych państw zamiast dbać i umacniać te nasze.
Bez przesady, niech powieje nowoscia, juz duzy % spoleczenstwa jest za zmianami i ''tradycje'' kojarza mi sie z z wiara... a teraz jets wiele ateistow, desitow etc.
Nie wie czemu, ale w Polsce tradycja kojarzy mi sie jedynie z ''nasza wiara'', a mowiac nasza, mam namysli narod, a chyba kazdy wie, jakiej wiary jest albo jakiej powinna/ma byc Polska - co jest dla mnie glopota, mimo ze sam jako tako neleze do kosciola rzymsko-katolickiego.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
ale boże narodzenie akurat u nas jest dość barwne, tak samo wielkanoc.
ale w polsce ogólnie przyjęło się świętowanie bardziej szarych wydarzeń, a tu wszystkich świętych, a tu zaduszki, a tu wniebowstąpienie, aż się ziewać chce.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).