A ja się nawróciłam i UWIELBIAM! Musiałam chyba do niego dorosnąć
Powiedziałabym, że wręcz przeciwnie - trzeba do tego serialu wejść na odpowiednio wysoki level infantylizmu. xD
Obejrzałam trzy pierwsze sezony - czasem trzeba się odmóżdżyć, no nie? Sookie mnie niemożebnie wkurzała, jedna z najbardziej irytujących bohaterek evuh. Billy to kolejny amantowano-pipowaty wąpierz, ale o tyle dobrze, że przynajmniej nie sparkli na słońcu.
Było parę atutów: Eric - przez początkowe odcinki taki iście germański oprawca, bardzo fajny do momentu, w którym go nie spipowacili straszliwie i przestał być interesujący. ;] Pam - pomagierka Erica, fajna laska. No i Franklin - poschizowany wąpierz (w ogóle lubię tego aktora, Jamesa Fraina), jeden z nielicznych, którzy nie są płaczliwymi sierotkami.
W momencie, kiedy wyszedł na jaw motyw z wróżką, odpadłam. Ja kurde o Dzwoneczku nie będę oglądać bredni. Czwartego sezonu nie tykam kijem przez szmatę. Wystarczająco wyprało mi mózg. xD
______________________________________________________ – A fella I knew in El Paso took all his clothes off and jumped on a cactus. I asked him same question: „why?”.
– And...?
– He said: „It seemed to be a good idea at the time”.
[Vin, "The Magnificent Seven"]
Ja już wyczekuję czerwca kiedy to pojawić się ma piąty sezon. Jesteśmy z moim chłopakiem dosłownie uzależnieni od True Blood...
Choć zgadzam się z Fraa dziewuch mnie okrutnie dobijają... Zarówno Sookie jak i Tarę zdzieliłabym solidnie po gębie, bo na nerwy działają mi swoim jestestwem. Billa mogę okreslić jedynie jako boring pussy... Jason swoją głupotą rozwala na łopatki (dziw, że w całym serialu znalazł się ktoś głupszy od niego), a i tak nie mogę się oderwać od oglądania.
Serial jest tak wulgarny, przesycony przemocą, seksem i tajemnicami, że nawet wróżki tego nie są w stanie zepsuć. Nawet znajomi, którzy na początku bronili się rękami i nogami (twierdzili, że coś tak głupiego ich nie jest w stanie zainteresować) po obejrzeniu przez przypadek jednego odcinka nie mogli się oderwać!
Uwielbiam
Fakt, faktem, że po pierwszych dwóch odcinkach miałam tym rzucić w cholerę, ale byłam jednak ciekawa co będzie dalej, dalej i w kolejnym odcinku, no i tak się zaczęło.
Serial nie dla każdego. Jak wspomniała wyżej Snoepje, mnóstwo seksu, perwery i przemocy.
Jednak jeśli przypadnie do gustu nie można się już oderwać . Jak dla mnie serial świetny.
Lubię zdecydowanie. Co prawda mam wrażenie że scenarzyści trochę już nie mają co wymyślić no ale...
Chociaż pierwszy odcinek nowej serii podobał mi się średnio, może dlatego że wypadłam z oglądania po przerwie.
______________________________________________________ Blog urodowy: kosmetyki, makijaże, akcesoria..
www.ofetowa.blogspot.com
Bardzo podobały mi się dwa pierwsze sezony, później oglądałam, bo chciałam wiedzieć co będzie dalej - ale już bez większego zainteresowania i emocji. Piąty sezon zostawiłam nawet nie w połowie - nie mam siły już oglądać True Blood, wkręconych na siłę nowych wątków i całej plejady dziwnych postaci. Moim zdaniem, gdyby serial pozostał stricte serialem o wampirach z dosłownie minimalnym udziałem wróżek i trochę większym wilków, byłby o wiele lepszy. Jak dla mnie - co za dużo tego wszystkiego, to niezdrowo.
Mi na początku się bardzo podobał, ale te nowe odcinki są nudne i bardzo mocno przesadzone. Ja oglądam ia iitv.
Panna Marchewka Blogger.Klub
Imię: Dominika
Wiek: 35 Dołączyła: 10 Mar 2013 Posty: 28 Miasto: Koszalin/Słupsk
Wysłany:
2013-04-23, 16:21
Uwielbiam wszystko co z wampirami (i nie- nie jestem fanką zmierzchu- bardziej w typie Draculi czy też wywiadu z wampirem) i uważam że jest to najlepszy serial w tym gatunku. Fakt, z czasem te ocinki tracą na jakości (w porównaniu do pierwszej i 2 serii, te ostatnie wypadają dużo gorzej) ale nadal cieszę oko moimi ulubionymi aktorami ^^ Chociaż Sooki bym zabiła ^^
Serial fatalnie stracił na jakości. Tak jak pierwsze kilka docinków trzeba było przeżyć, bo były nachalnie przesycone wulgarnym erotyzmem, tak ostatnie sezony były mdłe i nijakie... Raczej nie poleciłbym True blood nikomu, mimo że przebrnąłem przez całość. A jeśli komuś przeszkadza mnóstwo ketchupu na ekranie, to już w ogóle odradzam.
Bardzo mi się serial podobał.Klimat małej mieściny .Ta mnogość dziwadeł zmiennokształtni, wampiry, wróżki itd , no duuuzo sexu (pobudza fantazję ) ) , ale krew flaki i cała ta masakra zaczęła mnie już zniesmaczać, więc odpocznę i wróce pewnie kiedyś znowu do oglądania
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).