saxifraga, jestem jedynaczką, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na te przyjaźnie. ja chyba po prostu taka jestem
nie ma wpływu. chciałam tylko zobrazować jak sytuacja u mnie wygląda.
Htsz napisał/a:
saxifraga napisał/a:
i na myśl o związku z nim reaguję mniej więcej tak samo jak na myśl, żeby iść do łóżka z ojcem.
tylko czy on reaguje tak samo (oficjalnie i nieoficjalnie).
ma dziewczynę, którą bardzo kocha, więc myślę że tak. szczególnie, że jestem kompletnie nie w jego typie. dokładne zaprzeczenie jego ideału kobiety.
[quote="Kredka"]A co do relacji brat-siostra, to chyba jednak nie jest to najlepsze porównanie. Ja brata mam, kocham go, jasne, ale przyjacielem swoim bym go nie nazwała.
porównanie dobre. lepszego nie wymyśliłam jeszcze. a że nie każde rodzeństwo się ze sobą przyjaźni to inna sprawa.
Dla mnie nie do końca. Przyjaciół sama sobie wybierasz, na rodzinę/rodzeństwo nie masz wpływu. Przyjaciół poznajesz w którymś momencie swojego życia, rodzeństwo znasz od początku.
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
+/-hasia - 20 lat i kilka razy zakochana? Niezły wynik. A miłość zdarza się ponoć raz w życiu...
Mnie się wydaje, że odpowiedni cytat przytoczyła Endless Night.
Wg mnie nie może istnieć przyjaźń między kobietą a mężczyzną. Mogą istnieć silne więzi czysto koleżeńskie, ale nie przyjaźń. Zazwyczaj szybko się to kończy - albo głębszym uczuciem jednej ze stron, albo w łóżku. Poza tym - przyjaźnie są teraz zawierane nadzwyczaj szybko i łatwo - głównie wśród nastolatków. Łatwo mylą definicje. Podejrzewam, że przeciętni 15-19 latkowie przyjaciół "zmieniają" bądź zyskują nowych (kosztem starych) co 3-4 miesiące. Jedno nieporozumienie między nimi i od razu "kwasy", wyrzucanie na światło dzienne wcześniej zdradzanych sobie tajemnic, często prowadzące nawet do załamania nerwowych bądź wykluczenia społecznego, wyśmiania wśród rówieśników, jeśli te tajemnice były wyjątkowo delikatne. W takich przypadkach najczęściej chłopcy zdradzają tajemnice swoich dawnych "przyjaciółek". Niestety - zdarzają się wyjątki, że nawet starsi wiekiem nie dojrzeli emocjonalnie do bycia czyimś przyjacielem...
Przyjaźń, która kończy sie w łózku jest fajna! I o dziwo może sobie dalej trwac Jedna trwa u mnie już 6 lat, druga 4. Każdy z nich ma partnerke, i nie wiedziec czemu te ich partnerki mnie nie lubią tak czy siak jeszcze mi sie nic złego nie stało od tych moich przyjaźni
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jest możliwa - mam przyjaciółkę, a nie jestem gejem
______________________________________________________ Pomagam głównie w zakresie xHTML i CSS.
W mniejszym stopniu doradzam również w sprawach PHP, MySQL, JavaScript oraz grafiki.
Potrzebujesz wsparcia? Pisz na PW.
Drobna pomoc za darmo!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).