Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2011-02-27, 16:13 dyskryminacja? panowie płacą więcej za wejście do klubu
|
|
|
Gazeta Wrocławska (a konkretniej jej dziennikarz) dostała olśnienia i zauważyła, że jak faceci wchodzą do klubu to w 99% przypadków płacą więcej od kobiet.
http://www.gazetawroclaws...nacja,id,t.html
Ten kto po klubach chodzi wie, że kobiety zazwyczaj płacą 50-100% mniej niż facet.
Właściciel klubu chce w ten sposób przyciągnąć jak najwięcej dziewczyn, za którymi przyjdą faceci z kasą by zostawić ją na barze.
Dziennikarz wskazuje takie zachowania (pobieranie różnych opłat w zależności od płci) za dyskryminację i niezgodne z konstytucją. Właściciele klubo odbijają to tym argumentem, który wymieniłem przed chwilką oraz drugim: kobiety zarabiają mniej, to mniej płacą.
Ja osobiście przywykłem do tego, że płacę więcej. Taki mój los, urodziłem się z penisem z drugiej strony to trochę nie fair, szczególnie kiedy różnica jest spora.
np. ja płacę 15-20 a kobieta nic. Opłata za wejście jest w pewnym sensie dodatkową selekcją, ale czasami właściciele przesadzają, szczególnie kiedy za wygórowaną ceną biletu nie stoi nic atrakcyjnego w środku.
W artykule i komentarzach jest sugestia o to, aby kobiety płaciły tyle co faceci. Ja sądzę, że powinno być odwrotnie, czyli faceci powinni płacić tyle co kobiety. Mniej oszukany czuję się jak płacę 5-10 a kobieta nic-5.
a jakie jest wasze zdanie na ten temat? podchodzi pod dyskryminację? jak według was powinno to wyglądać?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|