Imię: Daniel
Dołączył/a: 07 Lut 2014 Posty: 34 Miasto: Glasgow
Wysłany:
2014-02-23, 18:12
kobieta wejście za darmo = facet płaci podwójną cene.
zniżka dla pań na barze = facet płaci o połowe więcej za pojedynczego drinka.
I tu wszystko jest ok.
mężczyzna zarabia więcej = kobieta jest oburzona, bo równouprawnienie!
Z takimi zniżkami dla pań spotykam się tylko w Polsce, nie rozumiem o co z tym za bardzo chodzi. Bo skoro mężczyzna idzie na podryw to i tak za wszystko płaci i jest na to przygotowany...
Co gorsza ten system wstępu wydaje się dość normalny już.
______________________________________________________ Zapraszam do czytania! Blog mlodego emigranta w Szkocji.
http://mdst-life.blogspot.com
jest normalny i całkiem logiczny, patrząc z perspektywy właścicieli. Kobiety przychodzą tam, gdzie mogą się dobrze i tanio pobawić. Panowie często tam, gdzie są fajne kobiety. Klub słynący z tego, że jest w nim więcej kobiet niż mężczyzn, będzie się cieszył większym zainteresowaniem i lepszą opinią, niż taki, do którego wchodzisz i widzisz "gej party".
Mało kobiet chodzi do klubów z zamiarem podrywania. Idą napić się i potańczyć.
elizavetka Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-02, 11:57
Obiektywni być nie możemy, każdy patrzy z punktu widzenia swojej płci. Dla mnie to nie jest przykład dyskryminacji. Mnie na pewno nie boli
A mi to tam nie przeszkadza jestem za aby kobiety otrzymywały wejściówki Free albo nawet VIP a poza tym przecież panie przychodzą z partnerami a w tym przypadku to partner [!!! powinien !!! ] wykupić wejściówkę dla partnerki z swojego skarbca [ wiadomo aby sie pokazać z jak najlpeszej strony hehe ] wiec powinien sie cieszyc ze zaplac mniej A najlepiej to mieć znajomości w klubach wtedy to zyc nie umierac pozdrawiam
Gdyby do klubów przychodziły same pary to by ten klub o wiele mniej zarabiał ;-)
Poza tym partner powinien zapłacić tyle samo za siebie i dziewczynę a tak nie jest ;-p
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Gdyby do klubów przychodziły same pary to by ten klub o wiele mniej zarabiał ;-)
Poza tym partner powinien zapłacić tyle samo za siebie i dziewczynę a tak nie jest ;-p
Też uważam, że to powinno być ujednolicone jak i nasze zarobki
W tym kraju niestety nawet po "dobrych" studiach i sporym doświadczeniu, kobieta zarabia mniej od mężczyzny. Jestem za tym, żeby zarabiać tyle samo i wtedy można za wejściówki bez problemu płacić tą samą kwotę ja chętnie zapłacę ( chociaż rzadko bywam w takich miejscach)
Moim zdaniem taka sytuacja trochę nas kobietyce obraza. Nie jesteśmy w takich lokalach traktowane jak klientki, ale jak przedmioty mające być rozrywką dla facetow. Stereotypowe myslenie, tak jakby zamożne kobiety wogóle nie istniały. Dlatego staram się nie bywać w klubach, w których cena zależy od płci. Ale czasem, gdy przypadkiem pojawie się w takim miejscu (bo np. osoby, z którymi spędzam wieczór nalegają) , czuję się nieco zniesmaczona.
perro_caliente Blogger.Klub
Wysłany:
2015-07-03, 12:34Sponsoring
Nie wiem, czy 99% klubów tak ma. Ja do takich klubów nie chodzę. Tam gdzie chodzi o muzykę i relaks opłaty są takie same. Tam gdzie chodzi o wyhaczenie laski na noc, opłaty są nierówne. Ale to tak jakbyś się oburzał, że to brak równouprawnienia, że płacisz prostytutce za seks. Do takich klubów chodzą dziewczyny, które szukają sponsora, i sponsorzy, którzy nie mają ochoty nawiązać równej relacji z partnerką, bo łatwiej jest im po prostu coś postawić.
Według mnie to obraża zarówno kobiety jak i mężczyzn, ale są ludzie, dla których to jest fajne i też mają do tego prawo.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).