Ja odkąd pamiętam jestem fanką wszystkich bajek walta disneya - począwszy od królewny śnieżki i siedmiu krasnoludków (tej starej wersji) do potwory i spółka itd.
Ale to chyba nie powinno się traktować na równi z tego co pamiętam, DB było jednak sporo później.
Między premierami tych anime jest około 10 lat, ale na Polonii one chyba leciały w dość podobnym czasie.
Przeglądnąłem temat i nie widzę żeby ktoś Kubusia Puchatka wymienił, przeoczyłem a może wszyscy uznali to za oczywiste nie sprawdzili czy ktoś o tym napisał ?
Pamiętam też Piotrusia Pana czy Sąsiedzi. Było też Laboratorium Dextera, ale ta bajka jest aktualna nawet dzisiaj i to już była era CN.
Podobały mi się też serie "Było sobie życie", "Był sobie człowiek" oraz "Byli sobie wynalazcy".
Fajny sposób na przyswajanie wiedzy.
a kto kojarzy "Porwanie Baltazara Gąbki" ? Polska bajka ze Smokiem Wawelskim
Inez napisał/a:
A Tajemniczy Ogród też oglądałeś?
jeżeli to była ta japońska bajka to też ją lubiłem
The Secret Garden
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Jak ktoś rano wstaje i chce żeby mu się łezka w oku zakręciła to rano na polsacie lecą stare bajki (tylko mają chyba innych lektorów).
Przygody Animków, Pinky i Mózg, Pies Huckleberry, Miś Yogi, Nowe przygody Scooby'ego 2, Sylwester i Tweety na tropie. Zestaw zależy od dnia zaczyna się koło 7:15 lub 7:30 a w sobotę o 6:15 na tvp2 można trafić na bajkę Flinstonowie (2 odcinki).
Imię: Adrian
Wysłany:
2012-07-18, 16:42
ja tak samo wychowałem sie na tych bajkach. Oh pamietam je bardzo dobrze, większośc jest na youtube, a niektórych trzeba szukać, ale mimo to że mam 19 lat i tak to oglądam, ale starą klasyke disneya mało co przebije. Uwielbiam zakochanego kundla i inne "staruchy". Piękne to były czasy ^^
Bajki na Polonii 1 się oglądało. Yattaman, Bia czarodziejskie wyznanie, Czarodziejskie zwierciadełko, Generał Daiomos... to były anime ^^
A oprócz tego wiele innych jak: He-man, Motomyszy z Marsa, Kapitan Planeta, Brygada RR, Jetsonowie, Scooby Doo, Looney Tunes, Smerfy, Gumisie, Muminki, Flinstonowie, Łebski Harry, Miś Yogi, Baloo, Księga Dżungli, Kocia ferajna, Garfield, Bouli, Pszczółka Maja (która wcale nie jest polska ^^), Wilk i Zając, Bolek i Lolek, Żwirek i Muchomorek, Krecik, Rumcajs, Przygody Kota Filemona, Reksio, Porwanie Baltazara Gąbki, Makowa Panienka...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).