to jest coś. W wielu blogach zauważyłem tendencje do robienia tła zlewającego sę z tekstem. To naturalne, że nieprzyjemnie się czyta coś co trudno rozczytać. Za dużo bajerów typu świecące czcionki, brokat itp... fe
Dlatego patrze w pierwszej chwili na wygląd, a następnie na styl pisania bloga. Czy jest to słowotok, czy może uporządkowany tekst. Wracam tylko na blogi, które mają naprawdę fajny styl treści. Dlatego kominka uważam za mistrza
Nie będę oryginalna - najpierw zwracam uwagę na wygląd. Jesli blog jest przejrzysty, w stonowanych kolorach, a tekst czytelny, to wtedy zwracam uwagę na treść postów.
Wiek: 37 Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 49 Miasto: Chorzów
Wysłany:
2012-08-02, 22:19
Wiadomo, że pierwszy rzut oka ląduje na grafice, układzie. Nie lubię blogów z milionem reklam, obrazków, grającą muzyczką, rażącymi kolorami.
Jako że skupiam się na blogach poświęconych literaturze duże znaczenie ma dla mnie sam WYGLĄD tekstu. Wyjustowany, napisany normalną czcionką, bez przesady w wielkości. Sama długość tekstu też ma znaczenie: gdy szukam recenzji, to kilka tysięcy znaków mnie nie przeraża. Gdy szukam informacji zwracam uwagę na zwięzłość i sens wypowiedzi.
Pierwszą rzeczą na jaką zwracam uwagę wchodząc na bloga jest wygląd. Musi być przejrzysty, a czcionka w poście ma być widoczna, a nie zlewająca się z tłem.
Imię: Krzysztof
Wiek: 58 Dołączył/a: 15 Cze 2012 Posty: 91 Miasto: Berlin
Wysłany:
2012-08-16, 22:51
Dla mnie blog powinien być ciekawy, ze zrównoważoną ilością tekstu i grafiki. Tekst koniecznie bez błędów, zdjęcia dobrze zrobione a reklam jak najmniej...
Ja gdy przeglądam bloga, zwracam szczególną uwagę na treść. Wygląd mnie interesuje mało, chyba że od razu widać jakąś ogromną mieszankę kolorów i w szablonie, jak i samym tekście. Muzyczka też jest dla mnie wrogiem.
azakarsan WordPress.Klub
Wysłany:
2012-08-27, 22:00
tło u mnie gra na tyle ważną rolę, że nie może sprawiać że czytanie jest utrudnione. Mój wzrok diabelnie szybko się męczy, co za tym idzie jaskrawe kombinacje odpadają. Być może dlatego sam mam standardowe białe tło z czarnymi literami, to jakoś męczy najmniej chyba ;D
ściany tekstu nie odrzucają, jeśli coś jest na temat to chętnie poczytam i kilka stron.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).