Oczywiście wygląd modyfikujemy później pod nasz szablon, każda klasa jest opisana. Jest boks z paginacją, wygląd przycisków przed i po najechaniu myszą, tekst z liczbą stron.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
i zamienić go na ten duży kod, który umieściłem w punkcie 5 (na pierwszej stronie) - oczywiście w tym celu otwieramy gadżet HTML lub edytor szablonu (ale bez rozszerzania widżetów) i korzystamy ze skrótu klawiszowego ctrl+f.
Przy okazji uzupełniłem go polskimi wyrazami: Strona X z XX ;-)
UWAGA, poniższa wersja (link do skryptu) także przestała działać, jak na razie działa tylko wersja z długim kodem (str. 1).
Jest jeszcze druga wersja (masolis-javascript):
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie wiem, ale w ogóle nie mogę odnaleźć w html tego fragmentu:
<script src='http://stylifyyourblog1.googlecode.com/svn/trunk/pagination.js' type='text/javascript'/> , by go zamienić na podany przez Ciebie. Piszę odnośnie stron, które z dnia na dzień mi się skasowały i zupełnie nie mam pojęcia dlaczego.
nie wiem, dlaczego nie masz tego fragmentu, był tuż pod kodem z określaniem liczby pokazywanych stron. Obecnie zamieniamy go na ten długi = brak linka ze skryptem w niczym nie przeszkadza, bo i tak dodajemy teraz inny. Widocznie skasowałeś to z jakiejś przyczyny. Przez ten plik .js pojawiał się komunikat "podaj login i hasło" na blogach.
Tak tak rzeczywiście. Jednak robię tak jak napisałeś i nadal nic się nie zmienia. Może po prostu przywrócić standardowe ustawienia i spróbować raz jeszcze no chyba, że masz jeszcze jakiś pomysł.
[ Dodano: 24-11-2012, 13:45 ]
Mógłbyś mi napisać jaki kod był nad kodem, który chyba de facto skasowałem. Tak byłoby mi o wiele łatwiej bo nie mogę do tego dojść i sam już nie wiem co ja robię źle. Jestem w tym samym miejscu i nic nie posuwam się do przodu z włożoną pracą.
[ Dodano: 24-11-2012, 14:59 ]
Co mam w tej sytuacji zrobić , kiedy robię według Twoich wskazówek i nie dzieje się absolutnie nic.. ?
Imię: Maciej
Wiek: 40 Dołączył/a: 29 Lis 2012 Posty: 22 Miasto: Września
Wysłany:
2012-12-07, 19:23
A ja odkryłem czarną magię ze stronami na moim blogu, miałem ten skrypt z paginacją, działał okej, ale ostatnio ktoś zwrócił mi uwagę że nie wyświetla mi wszystkich postów, jak przegląda się dusząc "starsze posty"
Mam każde zdjęcie ponumerowane, Zwróćcie uwagę teraz na takie coś:
Wejdźcie na sam początek obserwujcie co opisuje i postępujcie zgodnie z tym co piszę.
1 strona kończy się obecnie na #121 zdjęciu
więc 2ga strona powinna się zaczynać od #120 tak? ok. Tak jest ALE
2ga strona kończy się na #116 więc..3cia strona powinna się zaczynać od #115 i tu zaczyna się magia bo #115 znika i na początku 3ciej widzimy zdjęcie #114.
Co lepsze teraz jak wdusisz "nowsze posty" czyli z powrotem na stronę 2gą, zdjęcie #115 nagle się pojawia na końcu 2giej...bez takiej kombinacji nie jest możliwe zobaczenie zdjęcia o numerze #115...
I tak się dzieje co kilka stron. Bez tego skryptu z paginacją i tak samo z tym skryptem...
Dusząc "starsze/nowsze posty" zawsze wyświetla mi 5 zdjęć(bo tak ustawiłem), tylko tego dziwnego znikania zdjęć/postów i przemieszczania nie ogarniam.
Imię: Maciej
Wiek: 40 Dołączył/a: 29 Lis 2012 Posty: 22 Miasto: Września
Wysłany:
2012-12-07, 22:24
~Htsz
Obecnie skasowałem te kody i mam standardową paginację.
"starsze" , "strona główna" i "nowsze", bez liczenia stron.
Kody z punktu 3 i 4 skasowałem.
Kod
'data:label.url + "?&max-results=4"'
Też zmieniłem na takie jak było default czyli
Kod
'data:label.url'
...
Ale problem ten pojawiał się tam tak samo z dodatkiem odliczania stron. Ten dodatek chyba nie ma na to wpływu, czytałem, że zdjęcia znikają jak na stronie jest za dużo danych. Problem w tym, że mi nie znikają tylko je zwykle pomija. Bo wyświetla zawsze 5 szt na stronie. Gdyby wyświetlało 4 zamiast 5ciu to bym zlokalizował problem...
[ Dodano: 11-12-2012, 17:17 ]
Htsz
Jest luka w tym poradniku, zerknij okiem, nie wiadomo gdzie wkleić kod z punktu 5
Piszesz, że tam gdzie był kod "następna i poprzednia strona" Ale jak ktoś na gołym szablonie to robi to nie ma tego kodu. Więc nie wiadomo gdzie go posadzić
@rybak1905 ma rację.
[ Dodano: 11-12-2012, 17:27 ]
oke już mam! pogoglowałem kod z punktu 5 wstawiamy tuż pod kodem:
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).