Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2009-06-09, 19:45
szczerze mówiąc to kiedyś wiadomości na TVP1 były fajniejsze - odkąd zmieniają co chwila zarząd, przybrały one formę komiczną - z jednej strony prezentują ważne informacje z kraju i świata, by po chwili przejść do zupełnie nic nie znaczących bzdetnych informacji porównywalnych często do plotek podawanych przez serwis plotek/pudelek czy jak to się tam zwie. Ochydztwo z cyrkiem w tle.
Polsat kiedyś byl jako taki i taki pozostał w moich oczach - ale jedno mnie zniechęciło do tego serwisu informacyjnego - zbytnia nie/przychylność do ugrupowań politycznych, co przynajmniej dla mnie jest nieprofesjonalne i takie cholernie upolityczniające na silę społeczeństwo.
tvn - to samo co wyżej, jednak w ciągu ostatnich 2 lat zauważyłam sporą poprawę - jest dużo mniej uwag upolityczniających, i dużo bardziej profesjonalnie podchodzą do zawodu dziennikarza.
jednak moim faworytem jest TVN24 - oprócz podstawowych informacji kraj/świat oferują szeroką gamę krótkich tematycznych programów (CNBC Biznes czy Portfel), zaletą tej stacji jest różnorodność ale także szybkość dostarczanych dla widza wiadomości
A u mnie wszystkie lecą ciągiem. Około 19 są wydarzenia w Polsacie. Kończą się, to przełączam na Fakty w TVN. A po Faktach albo na "Fakty po faktach" (choć oglądanie tego nie ma zbyt dużego sensu, skoro to te same niusy tylko w innych słowach) albo "Wiadomości" na TVP1.
Sporadycznie rzucam okiem na Panoramę Lubelską. A, no i oczywiście niezastąpiony Teleexpress.
Ja zawsze jak mam czas wysłuchać wiadomości, to sobie oglądam każde po kolei i potem wyciągam część wspólną czyli to co najprawdopodobniej nie jest ani przekłamane, ani wyolbrzymione etc. Kiedyś wierzyłam Faktom, ale od czasu zabawy w taką analizę zauważyłam, że zdarza im się często przekoloryzować - chociaż to dotyczy akurat większości dziennikarzy. Mam to szczęście albo nieszczęście, że od jakiegoś czasu trochę w tym siedzę, zaliczyłam też kilka staży w mediach i wiem jak to wygląda od środka. Być może dzięki temu jestem bardziej świadomym widzem, a bynajmniej nie podchodzę do tego tak emocjonalnie.
Z tych tutaj nie wymienionych bardzo lubię BBC i nasz niezastąpiony Teleexpress
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
werka Blogger.Klub
Wysłany:
2012-12-27, 14:18
Nie wiem czy wiecie, ale w zeszłym tygodniu podawali, że Wiadomości mają najlepszą oglądalność nieznacznie wygrywając z Faktami w Tvn. (po poprawce :p)
Ostatnio zmieniony przez werka 2012-12-27, 18:04, w całości zmieniany 1 raz
w zeszłym tygodniu podawali, że Wiadomości mają najlepszą oglądalność nieznacznie przegrywając z Faktami w Tvn.
Yyy... to jak mają najlepszą oglądalność jak przegrywają? Wiem, pewnie przejęzyczenie ale ciekaw jestem czy w końcu Wiadomości wygrywają czy Fakty.
radeko89n Blogger.Klub
Wiek: 35 Dołączył/a: 02 Mar 2013 Posty: 21 Miasto: Zielona Góra
Wysłany:
2013-03-02, 23:49
Co tu tyle zwolenników "Faktów"?
Tak na marginesie ja bym zamieścił pytanie: "która stacja nadaje najwiarygodniejszy program informacyjny"? a nie najlepszy.
Niestety, nie oglądam żadnych z powyżej wymienionych programów, czytam gazety. Żałuję tylko, że muszę opierać się tylko na gazetach. Niestety nie ma dziś wiarygodnych programów informacyjnych, nie wspominając już o programach publicystycznych
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).