Od pierwszego zestawieniu rankingu przez Kominka, śledzę bardzo uważnie, jak zmienia się czołówka i muszę powiedzieć, że w tym roku została wybrana najlepiej.
Tak jak pisaliście wcześniej (niektórzy), nie znam i nie czytam kilku z tych blogów, ponieważ nie jest mi po drodze do nich.
Dla przykładu blog macademiangirl.blogspot.com, który jest ciekawy, zniechęca mnie długim oczekiwaniem na załadowanie się zdjęć. Są blogi modowe, gdzie tego problemu nie ma i chętnie tam zaglądam.
Wypływowi blogerzy, czy blogowi celebryci?
Myślę, że w Polsce jest około 300tys. całkiem dobrych blogerów, którzy mogliby konkurować o miejsce wśród tych najbardziej wpływowych. I tu rzucam pytanie, czy autor rankingu przejrzał te 300 000 blogów, że wytypował te najlepsze?
Ten cały Kominek ma naprawdę świetną inicjatywę, wartą uwagi. Ale nie można typować czegoś na podstawie czegoś, nie przeglądając wszystkich możliwości.
Mając na tacy 20 posiłków nie możemy skosztować 5 i wybrać te 2 najlepsze. Musimy skosztować wszystkie, nawet gdyby pozostałe 15 niezbyt dobrze wyglądały.
______________________________________________________ Felietony, w szczególności motoryzacyjne, pisane w niebanalny sposób:
http://mateuszchomicki.pl
Nom, dlatego nie bardzo rozumiem tą dyskusję Najbardziej wpływowi blogerzy Polski w 2012r według Kominka są tacy a nie inni. Wg mnie... no mnie nie interesują akurat oni zupełnie
Wypływowi blogerzy, czy blogowi celebryci?
Myślę, że w Polsce jest około 300tys. całkiem dobrych blogerów, którzy mogliby konkurować o miejsce wśród tych najbardziej wpływowych. I tu rzucam pytanie, czy autor rankingu przejrzał te 300 000 blogów, że wytypował te najlepsze?
Ten cały Kominek ma naprawdę świetną inicjatywę, wartą uwagi. Ale nie można typować czegoś na podstawie czegoś, nie przeglądając wszystkich możliwości.
Mając na tacy 20 posiłków nie możemy skosztować 5 i wybrać te 2 najlepsze. Musimy skosztować wszystkie, nawet gdyby pozostałe 15 niezbyt dobrze wyglądały.
To nie to samo... nie chodzi o to czy bloger jest dobry, czy nie, tylko czy jest wpływowy. Tytuł przeczytaj chociaż. Ze zrozumieniem. Wpływowi to blogerzy popularni, zarabiający i mający wpływ na rozwój blogosfery. Czego tutaj nie rozumiesz - powiedz. Wyjaśnię.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).