A ja od pewnego czasu często jakoś tak seryjnie, dany autor mnie zainteresuje, wtedy czytam wszystko, co napisał i co jest do znalezienia. Zaczęło się od wygrzebanej gdzieś w second-handzie książki (tak, książki również tam bywają) Cocktails for three Sophie Kinselli, i pociągnęłam Kinsellę dalej, potem przez dłuugi czas był na tapecie Pratchett, a obecnie "przerabiam" cykl z Jackiem Reacherem Lee Childa. Dziś tom 6:)
Właśnie skończyłam "Tysiąc wspaniałych słońc" Khaled Hosseini (wybaczcie, nie będę nic odmieniać, o się boję, że coś pomylę i zabieram się za "Grę Endera" Orson Scott Card.
Z przymusu (bo do szkoły) czytam "Chłopów" Reymonta. Dla siebie (czyli dla przyjemności) czytam "Ojca chrzestnego" Mario Puzo oraz Metro 2033 Dmitrieja Głuchowskiego.
Jako bezrobotny ze sporą ilością wolnego czasu naddrabiam zaległości w czytelnictwie. Zatem z przeczytanych niedawno:
* 'Tybetańska księga umarłych (Wielkie Wyzwolenie z Bar-do przez słuchanie)' księga buddyjska opisująca doświadczenia między śmiercią a reinkarnacją (lub osiągnięciem nirwanny)
*'Boży bojownicy' Sapkowskiego
drugi tom trylogii husyckiej, zdecydowanie polecam, nie mogę doczekać się aż dorwę tom trzeci.
*'Pieśń Lodu i Ognia, tom czwarty: Uczta dla Wron'
dla niekumatych - to co wszyscy zowią 'Grą o Tron'. Jak całość serii bardzo dobre, z utęsknieniem wyglądam możliwości zakupu albo pożyczenia tomu piątego.
A z czytanych:
* Opowiadania, Edgar Allan Poe
* Poezje, Byrona
* 'Złotą legendę' Jakuba de Vorgaine'a.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).