Całym sercem popieram Pratchetta - spróbuj i pokochasz (;
Od siebie mogę jeszcze dorzucić Pieśń Lodu i Ognia Georga Martina (nie powala może literacko, ale fabuła tak wciąga że nawet tego nie czuć), wspomnianego już Sapkowskiego albo "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza.
-Anne Bishop "Trylogię Czarnych Kamieni" i dalsze części; razem 9 książek; im dalej tym ciekawiej
-Andrzej Ziemiański "Achaja", trzy książki; jest też kontynuacja "Pomnik cesarzowej Achai"; bałam się sięgnąć po tą serię, ale pozytywnie mnie zaskoczyła. Co prawda dużo przemocy i okrucieństwa, ale różni się od innych pozycji, które czytałam.
Wiek: 41 Dołączył/a: 20 Maj 2013 Posty: 16 Miasto: Lublin/Manchester
Wysłany:
2013-05-22, 00:45
Polecam "Pan lodowego ogrodu" znakomita książka autorstwa Grzędowicza. Bardzo ciekawe podejście do fantasy. Powinna przypaść do gustu czytelnikom, którzy szukają nowego spojrzenia na ten gatunek.
______________________________________________________ Zapraszam na jedynego w Polsce bloga o rugby:
Rocky pisze o rugby http://r0cky-rugby.blogspot.com
Pratchett- wszystko :-)
seria Jakuba Ćwieka- Kłamca
Ursula le Guin- cykl Ziemiomorze
Patricia Briggs- seria o Mercedes Thompson
Joan D. Vinge- przygody Kota [człowiek o takim imieniu, nie jakieś bajeczki dla dzieci o kotku :-)]
Terry Goodkind- cykl Miecz Prawdy [11 tomów, niektóre słabsze]
Tolkien , Tolkien i jeszcze raz Tolkien! to absolutny geniusz pióra. Największy pisarz wszech czasów. Przeczytaj "Władcę Pierścieni", a nie pożałujesz!
Co do Polskiej fantastyki wielkim fanem Wiedźmina nie jestem ale co mu trzeba przyznać to to że rozpropagował ten nurt w Polsce i pokazał ze polak potrafi.
A z czystym sercem polecam:
J. Piekara - Cykl Inkwizytorski
A. Pilipiuk - Cykl Wędrowycza
D. Domagalski - Cykl Krzyżacki
J. Ćwiek - Cykl Kłamcy i nowy Chłopcy
______________________________________________________ Książki w Pajęczynie Serdecznie zapraszam na swojego bloga z recenzjami książek!
Brett - Cykl Demonów
Grzędowicz - PLO
A z pojedynczych książek ostatnio np Bielaninem się zachwycam (kolejna recenzja na blogu będzie jedna z jego książek) M. Mortki Karaibska krucjata lub listy lorda. No i Komude jak lubisz szlachtę I wszystkie inne książki co recenzje są na blogu
______________________________________________________ Książki w Pajęczynie Serdecznie zapraszam na swojego bloga z recenzjami książek!
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).