Wysłany:
2013-04-11, 15:02[blogger, HTML] Nowy edytor kodu szablonów
Google wprowadziło pewne zmiany w edytorze szablonów. W chwili obecnej mamy kolorowanie składni, przeskakiwanie do konkretnych gadżetów (bardzo przydatne), podgląd w tym samym oknie, przywracanie zmian i formatowanie szablonu.
W kokpicie wygląda to tak:
Moje pierwsze wrażenie: super.
Kolorowanie składni i odsyłacze do gadżetów ułatwią wielu osobom korzystanie z instrukcji na forum czy własnoręczną zabawę z szablonem.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Ja jestem bardzo na tak, szczególnie że dotychczas wszelkie zmiany kodu, przy których potrzebowałam pomocy brata odbywały się właśnie na kolorowych partiach, co ułatwiało mi troszkę poruszanie się w tym temacie.
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Agatonek Blogger.Klub
Wysłany:
2013-04-11, 18:43
Ooo, a to ciekawe
Myślę, że te zmiany się przydadzą, zwłaszcza, jak ktoś lubi sobie sam pozmieniać to i owo.
Wysłany:
2013-04-18, 23:30jak wyszukiwać kody w nowym edytorze szablonów?
Jeżeli ktoś nie radzi sobie z odszukiwaniem fragmentów kodu w nowym edytorze to poniżej przestawiam instrukcję przygotowaną na podstawie moich spostrzeżeń:
po kliknięciu wewnątrz edytora i wciśnięciu kombinacji ctrl+f wewnątrz jego ramki pojawia się pole wyszukiwania:
wpisujemy w to okienko szukaną frazę i wciskamy enter. Znalezione wyniki zostaną pokolorowane na żółto. Aktualnie zaznaczony będzie nieco ciemniejszy a każdorazowe wciśnięcie klawisza enter spowoduje przeskoczenie do kolejnego z nich (o ile jest więcej niż jedno).
Fajniem, wreszcie nie będzie się człowiekowi mieniło w oczach od czarnego . Bardzo dobrze to "wymyślili". Jak najbardziej jestem zadowolona z nowego edytora.
Fajna i przydatna funkcja. Chociaż bardziej od kolorowania podoba mi się to, że okno edycji wyświetla się na całej stronie, a nie w tym czymś na kształt pop-upu.
Mogliby jeszcze dorzucić kolorowanie składni przy edycji posta, nie obraziłabym się
Wysłany:
2013-04-26, 21:41Re: jak wyszukiwać kody w nowym edytorze szablonów?
Htsz napisał/a:
Jeżeli ktoś nie radzi sobie z odszukiwaniem fragmentów kodu w nowym edytorze to poniżej przestawiam instrukcję przygotowaną na podstawie moich spostrzeżeń:
po kliknięciu wewnątrz edytora i wciśnięciu kombinacji ctrl+f wewnątrz jego ramki pojawia się pole wyszukiwania:
(...).
Jak dobrze, że to napisałeś, za nic nie mogłam znaleźć głupiego body {... ... Ech...
Dla mnie to bez sensu zmiana, ale może się przestawię..
Myślę, że to bardzo fajnie, że google W KOŃCU podarowało nam pokolorowany edytor.. Cóż za szał i odkrycie z ich strony. Nie mniej jednak bardzo się cieszę - jest teraz o wiele bardziej przejrzysty i łatwiej dotrzeć do tego czego szukamy.
Cześć,
mam właśnie problem z tym nowym edytorem, ponieważ od jakiegoś czasu nie wgrywa się. Niby mogę przesuwać suwakiem po treści pustego okienka, wyszukuje widżety, ale nie pokazuje treści. Nie spotkałam się z tym problemem w google, dzieje się tak dla każdej przeglądarki. Na drugim komputerze problem pojawia się od czasu do czasu. O co może chodzić?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).