Zwiazek to tez w pewnym sensie jest przyjazn.
Jednak sama przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna nie moze długo wytrzymac.
W wiekszosci przypadkow ktoras ze stron zawsze zacznie czuc cos wiecej;]
No dokładnie, tak jak piszesz. Tylko przyjaźń nie wytrzymuje próby czasu. Jedna osoba wcześniej czy później bedzie poszkodowana. Jeśli obydwoje nie zaczną do siebie czuć czegoś wiecej, to albo strona kochajaca wycofa się, bo nie zniesie konkurencji, albo strona, która chciała tylko przyjaźni odejdzie czując się oszukana
Ja uważam, że tak. Mam dwóch kumpli/przyjaciół i relacja między nami zawsze była tylko i wyłącznie przyjacielska. Nie zaistniało nic, co wykraczałoby poza te ramy. No przynajmniej z mojej strony, bo w czyjejś głowie nie siedzę...
Oczywiście że tak Najlepiej jest się zaprzyjaźnić w bardzo młodym wieku. Później nawet się nie myśli że można by było coś ten teges z tą osobą A jeśli przyjaźnimy się krótko to najelpiej sobie wbić do głowy że ta osoba jest zajęta i się samemu przystopowywać
Jeśli jedna ze stron jest dla drugiej "brzydka", albo ktoś się w kimś kocha jest możliwa przyjaźń damsko-mędka... Jak najbardziej. Szerzej pisałem kiedyś o tym na swoim blogu: Diawol: Przyjazn damsko-meska
Wysłany:
2013-07-22, 16:33
to tak, jakby spytać, czy jest możliwe nalać herbatę do filiżanki nie wylewając jej. niemożliwe rzeczy dzieją się w przygodach Harry'ego Pottera, a przyjaźń damsko-męska jest rzeczą całkowicie realną. owszem, trudną do zrealizowania, bo bardzo często okazuje się, że jedna ze stron zakochuje się w drugiej, ale jest zbyt dużo ludzi na świecie, żeby taka relacja była totalnie niemożliwa.
przyjaciółmi mogą zostać partnerzy, którzy rozstali się w zgodzie po tym, jak oboje stwierdzili, że to jednak nie to.
przyjaciółmi mogą być ludzie, np. gej i lesbijka, którzy kompletnie nie gustują w sobie.
przykłady, które podałam to typowe skrajności, ale wcale nie oznacza to, że tylko tacy ludzie mogą tworzyć tego typu przyjaźnie. wszystko zależy od ludzi i tego, jak się dobiorą. dokładnie tak, jak w przyjaźni jednopłciowej
______________________________________________________ jestem specjalistką od spraw damsko-męskich. jestem perfekcjonistką - w życiu i w kuchni (gdzie odpoczywam). lubię pieprzyć. czytaj mnie więcej tutaj
Jak wspomniała Jask-olka przyjaźń damsko-męska jest bardzo trudna. Osobiście mogę powiedzieć, że mam jedną przyjaciółkę. Ta przyjaźń zaczęła się od związku, krótkiego co prawda, ponieważ oboje szybko uznaliśmy że nie ma to sensu, ale jednak związku. Teraz znamy się 10 lat i jest to ostatnia osoba, o której pomyślałbym jako o partnerce
Imię: Justek
Wysłany:
2013-09-11, 10:44
Ale dlaczego wszyscy mówią, że jeżeli przyjaźni się facet z kobietą, i jeżeli zaczynają być razem, to JEST KONIEC PRZYJAŹNI!? To tylko next level. Nadal pozostają przyjaciółmi! Co jest w tym złego ?
Oczywiscie, ze jest mozliwa, zalezy od ludzi po prostu. No bo co, wedlug tej pokreconej logiki, ze nie, jak ktos jest bi to w ogole z nikim nie moze przyjaznic, no bo jak, skoro do obojga plci czuje pociag...? Glupie stereotypy, mam mnostwo kumpli (wiecej niz kumpelek), a moj najlpeszy przyjaciel tez jest mezczyzna
Imię: Karol Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył/a: 29 Maj 2013 Posty: 64 Miasto: Śląsk
Wysłany:
2013-09-24, 12:21
Moim zdaniem również taka przyjaźń jest możliwa, jednak zależne jest to od tego jaki układ od początku jest między osobnikami ustalony : ) Nie mówię o "ej, będziemy tylko przyjaciółmi", bo to śmieszne. Ów 'układ' się po prostu wyczuwa.
Jeżeli facet staje się dla kobiety potencjalnym facetem to dupa z przyjaźni, bo wciąż będzie chciał czegoś więcej, a 'w tym największy jest ambaras, żeby dwoje chciało na raz' ^^
Jeżeli będzie potencjalnym przyjacielem to tak właśnie będzie : )
______________________________________________________ I'm just a dreamer but I'm hanging on.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).