Wysłany:
2013-07-05, 00:46jak przesunąć rotator w lewo
kulten napisał/a:
Przywykłem mocno do Wordpressa i zawsze sam sobie radziłem grzebiąc w style'u
to się przecież niczym nie różni, edytujemy HTML i CSS, nic ponadto.
W dodatku wspominałem o tym na poprzednich stronach, bo już było podobne pytanie. Twój slider jest przesunięty w prawo, bo .tabs-inner ma boczny padding 15px a .section boczne marginesy 15px - razem 30px. Trzeba ustawić ujemny margines o takiej wartości dla #picasaSlideshow
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Dziękuję, przez cały grzebałem w kodzie głównym a nie zauważyłem, że w kodzie samego slide'a na końcu linijki margin miałem: " auto" i to przez cały czas robiło problem.
Pozdrawiam
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2013-08-29, 18:11Problem - slajder w poście i stronie :(
Dziękuję za wspaniały slajder - walczyłam z innym chyba z tydzień jak nie więcej
Postanowiłam zmienić wygląd i wszystko idzie w dobrym kierunku
Wszystko pięknie działa, ale mam problem, otóż kiedy klikam w post, albo stronę, np. o mnie, pojawia się tam również ten slajder!
Wysłany:
2013-09-02, 01:35canonicalHomepageUrl lub data:blog.homepageUrl
Cytat
Wszystko pięknie działa, ale mam problem, otóż kiedy klikam w post, albo stronę, np. o mnie, pojawia się tam również ten slajder!
bo dodajesz, go do źródła lub gadżetu, które ładują się na każdej podstronie bloga. Można ograniczyć liczbę stron, na których ma się to wczytywać. Mamy od tego tagi warunkowe.
Sprawdzasz ID gadżetu i postępujesz tak samo jak w przypadku w/w tematów. Skoro chcemy rotator tylko na pierwszej stronie (home page) to interesuje nas:
Jeżeli ktoś ma slider w nagłówku, to można zrobić jeszcze dodatkowy zabieg. Dodać wyjątek, który wczyta dowolny kod (link, logo, obrazek) w przypadku kiedy znajdujemy się na innej podstronie. Zmodyfikowany gadżet powinien wyglądać np. tak:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
słowo 'main' nie oznacza miejsca, w którym się to pojawia. O tym decydują tagi warunkowe sprawdź tematy, które podlinkowałem i zobacz jak to było robione w tamtych przypadkach np. z formularzem mailowym. Interesuje Cię zawartość <b:if
Natomiast ID dotyczy tylko gadżetów, potrzebne nam jest to by wiedzieć, który z nich edytować.
ailischia Blogger.Klub
Wysłany:
2013-09-02, 16:36
Próbowałam 3 razy nie wychodziło, w końcu usunęłam dwie linijki, przez które kod nie chciał mnie puścić i wtedy zadziałało - ale nic się nie popsuło - slajder jest na pierwszej stronie, nie widzę aby pojawiał się, np. w postach
bardzo dziękuję!
[ Dodano: 02-09-2013, 17:38 ]
Chciałabym kliknąć, że pomogłeś, ale nie wiem co/gdzie powinnam zrobić? hm
BŁAGAM O POMOC! Wyświetla mi pokaz slajdów wszędzie, a chcę tylko na głównej!
Katuje ten temat już któryś dzień z kolei i nic. Mogę komuś podać hasło do swojego bloga, odpłatnie- Tylko niech ktoś mi to cholerstwo zrobi. Nie wyświetla mi w kodzie html cytowanych elementów, musze szukać szczątkowych informacji i dopiero dochodzić do mojego pokazu slajdów. Czy ktoś poświęci mi 10 minut? Mam wstawiony już pokaz slajdów, wystarczy tylko go dopieścić w szkielecie html.
Ewentualnie proszę o przykład od a do z co i gdzie- pod czym- nad czym mam wkleić, bo już nie mam na to siły.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Artur
<b:widget id='HTML1' locked='false' title='Slideshow' type='HTML'>
<b:includable id='main'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != ""'>
<h2 class='title'><data:title/></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<data:content/>
</div>
<b:include name='quickedit'/>
Dotąd jest tak jak powinno być, tam wystarczy że wkleję jedną linijkę z adresem do strony na ktorej ma sie ten pokaz slajdow wyswietlac- Wiem, ale co z tego jeśli poniżej już się sypie, bo powinno być tak:
Podałem od momentu gdzie jest slideshow aż do końca całego kodu HTML.
Czy mógłby mi ktoś jak krowie na rowie napisać kod jaki i gdzie mam dokładnie wkleić? Jestem gotów za to nawet zapłacić, bo już nie mam na to siły, siedzę kolejny dzień i noc nad tym bez skutku.
Pozdrawiam,
Artur
[ Dodano: 20-11-2013, 23:21 ]
CHOLERA UDAŁO MI SIĘ.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).